4 SID.ir | تاثير سطوح مختلف انرژي و پروتيئن بر عملكرد پرواري شتر

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف انرژي و پروتيئن بر عملكرد پرواري شتر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهید چمران، اهواز
 
چکیده: 
به منظور بررسي تاثير تراكم انرژي قابل متابوليسم و پروتئين خام بر روي عملكرد شترهاي نر جوان پروري درحال رشد آزمايش با سه سطح انرژي قابل متابوليسم 56/2، 19/2 و 85/1 مگاكالري در كيلوگرم ماده خشك و سه سطح پروتئين خام 4/14 ،6/12 ،8/10 درصد به روش فاكتوريل 3×3 به مدت 80 روز بر روي 36 نفر شتر نر يك تا دو ساله بومي جنوب سبزوار با ميانگين وزن 182كيلوگرم صورت گرفت. نتايج آزمايش نشان داد كه افزايش سطح انرژي و پروتئين جيره اثر معني داري بر روي مصرف ماده خشك نداشت اما موجب بهبود افزايش وزن روزانه و بازده غذايي گرديد. نتايج حاصل از تجزيه لاشه نشان داد كه تيماري كه حاوي كمترين سطح انرژي و پروتئين بود در درصد لاشه، گوشت لخم و چربي و درصد و وزن استخوان با بقيه تيمارها اختلاف معني داري (p<0/05) داشت و بين بقيه تيمارها اختلاف معني داري مشاهده نگرديد. به طور كلي نتايج اين تحقيق نشان داد كه جيره حاوي 56/2 مگاكالري انرژي قابل متابوليسم در كيلوگرم ماده خشك و6/12 درصد پروتئين خام بهترين جيره براي شترهاي نر 1 تا 2 ساله بومي منطقه سبزوار خراسان به شمار مي رود تغذيه اين جيره سبب افزايش وزن روزانه معادل 688 گرم و بازده غذايي184/0 ، درصد لاشه3/54%، درصد گوشت با چربي 24/77% و درصد 8/22% گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی