4 SID.ir | بررسي اثر سلولهاي كامل و زنده برخي ميكروارگانيسم ‌ها در افزايش توليد بتاكاروتن از كشتهاي كپك بلاكسلا و تريسپورا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر سلولهاي كامل و زنده برخي ميكروارگانيسم ‌ها در افزايش توليد بتاكاروتن از كشتهاي كپك بلاكسلا و تريسپورا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

كپك بلاكسلا تريسپورا كه يك كپك دو جنسي است، جهت توليد بتاكاروتن در محيطي مناسب بصورت كشت توام از دو سويه مثبت و منفي كشت داده شد و پس از 24 ساعت به اين محيط، كشت 24 ساعته ميكروارگانيسمهاي مكروكوكوس لوئتوس، باسيلوس سوبتيليس، استرپتوميسس فراديه و ساكاروميسس سرويزيه اضافه گرديد. نتايج نشان داد كه افزودن باكتري ميكروكوكوس لوتئوس به محيط كشت كپك بلاكسلا تريسپورا مي‌تواند تا حدود 7/2 برابر نسبت به نمونه شاهد ميزان توليد بتاكاروتن در اين كپك را افزايش دهد. باسيلوس سوبتيليس و استرپتوميسس فراديه اثر خاصي در افزايش توليد بتاكاروتن در اين كپك نداشتند در حاليكه مخمر ساكاروميسس سرويزيه باعث كاهش توليد بتاكاروتن مي‌گرديد. سپس باكتري ميكروكوكوس لوتئوس به كشتهاي جداگانه سويه‌هاي مثبت و منفي اين قارچ افزوده شد و تا حدي باعث افزايش توليد بتاكاروتن در اين سويه‌ها نسبت به نمونه شاهد گرديد. در پايان مايع سانتريفوژ شده و مايع اتوكلاو شده كشت باكتري ميكروكوكوس لوتئوس به كشتهاي كپك بلاكسلا تريسپورا اضافه شد كه هيچ گونه اثري در افزايش توليد بتاكاروتن توسط اين كپك نداشت و نشان داد كه فقط حضور سلول كامل و زنده اين باكتري در محيط كشت كپك مي‌تواند باعث افزايش توليد بتاكاروتن گردد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 213
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی