برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  16 , شماره  2 (مسلسل 35) ; از صفحه 73 تا صفحه 78 .
 
عنوان مقاله: 

فلوئوروزيس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه پزشکی شهید شوریده تهران
 
چکیده: 

سلامتي فردي كه در منطقه فاقد آب حاوي فلوئور زندگي مي‌نمايد، ممكن است از طريق فلوئور دريافتي از غذا، نوشيدنيها، خميردندان و محصولات دندانپزشكي به مخاطره بيفتد. فلورايد در دهان‌شويه، خميردندان، آب ميوه و غذاهاي كنسرو، ظروف تفلون به كار رفته و يكي از راههاي ورود فلورايد به آب، از طريق كودهاي شيميايي، صنايع آلومينيوم، حشره‌كش‌ها، آفت‌كش‌ها، علف‌كش‌ها، و ضدقارچ‌هايي است كه براي ميوه‌ها و سبزيجات به كار مي‌رود و آلودگي محيطي به فلورايد را به وجود مي‌آورد. برخي عوارض دريافت مزمن فلورايد بيش از حد شامل مواردي چون: كاهش ميزان هموگلوبين، اختلالات معده و روده، از دست دادن دندانها در سن جواني، استئوفلوئوروز، افزايش شكستگي لگن در سالمندان، استيواسكلروز، استئوپروز، فرم خاصي از آرتريت و انكيلوز مفصلي، استئومالاسي متافيزيال، ساختمان ضعيف دندانها و Mottling آنها، اختلال ترشح انسولين و آزمايش تحمل گلوكز، كاهش قدرت تغليظ ادرار، اختلالات سيستم ايمني، آسيب ژنتيك و كانسر، اختلالات يادگيري و كاهش ضريب هوشي (IQ)، اختلالات عملكرد تيروييد و ... مي‌باشد. در اين قاله به عوارض ناشي از دريافت بيش از حد فلوئور و راههاي پيشگيري و تشخيص آن پردخته شده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 105
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی