9 SID.ir | مقايسه اثر جيره ‌هاي مختلف غذايي بر عملكرد جوجه ‌هاي گوشتي تحت تنش حاد گرمايي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثر جيره ‌هاي مختلف غذايي بر عملكرد جوجه ‌هاي گوشتي تحت تنش حاد گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اثرات 9 جيره، در سه تكرار، بر عملكرد 540 قطعه جوجه گوشتي نر آرين، از سن 21 تا 56 روزگي در دماي محيطي 38-30 درجه سانتي‌گراد مورد مقايسه قرار گرفت. اين جيره‌ها عبارت بودند از يك جيره شاهد با سطح انرژي متابوليسمي 2900 كيلو كالري كه نسبت مواد مغذي ان طبق پيشنهادهاي انجمن ملي تحقيقات 1994 تنظيم شد، و هشت جيره پيشنهاد شده براي كاهش اثرات منفي تنش گرمايي در جوجه‌هاي گوشتي، جيره‌هاي حاوي 6 درصد چربي، 7%  افزايش كليه غلظت مواد مغذي، به جز انرژي متابوليسمي، و جيره‌هاي حاوي ويتامين ث، كلرید آمونيوم، كلريد پتاسيم و آسپرين، به ترتيب مقادير 200 ميلي گرم در كيلوگرم، 1%، 7%،3%  بود.
در اين آزمايش جيره‌ هاي حاوي چربي و كلريد پتاسيم از نظر عددي بيشترين افزايش وزن هشت هفتگي را ايجاد نمودند و ضريب تبديل غذايي گروه شاهد به طور معني داري (II>0.50) بهتر از گروه تغذيه شده از آسپیرين بود. دماي كلواك گروههاي كلريد پتاسيم، كلريد آمونيوم و آسپیرين نيز به طور معني داري (P>0.50) كمتر از گروه شاهد بود. درصد كبد در گروه شاهد به طور معني داري (P>0.01) بالاتر از ساير گروهها بود. آسپيرين به طور معني داري(p<0.01)  سبب كاهش چربي محوطه شكمي گرديد، ولي ساير جيره‌ها تاثير معني داري نداشتند. جيره پر چربي به طور معني داري هزينه تغذيه ‌اي توليد را كاهش داد(P>0.50)  در حاليكه آسپیرين سبب اين هزينه گرديد (P<0.01). نتايج اين آزمايش نشان داد كه جيره ‌هاي پرچربي مي‌تواند نقش سودمندي در كاهش اثرات تنش گرمايي در جوجه‌هاي گوشتي داشته باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی