4 SID.ir | مقايسه روشهاي مختلف استخراج و جداسازي پكتين از ميوه گياه دارابي (Citrus Decumana Murry)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه روشهاي مختلف استخراج و جداسازي پكتين از ميوه گياه دارابي (Citrus Decumana Murry)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

پكتين كربوهيدراتي است كه از عصاره اسيدي قسمت داخلي پوست ميوه مركبات و يا از قسمت گوشتي سيب تهيه مي گردد. اين كربوهيدرات از واحدهاي گالاكتورونيك اسيد كه تا حدي متوكسيله شده اند تشكيل شده اند به طوري كه پكتين دارويي پس از هيدروليز نبايد كمتر از 7/6 درصد گروه متوكسيل و 74 درصد گالاكتورونيك اسيد بر اساس وزن خشك توليد نمايد. در اين تحقيق روش هاي مختلف استخراج و جداسازي پكتين از گياه دارابي با نام عملي Citrus decumana Murry از تيره مركبات (Rutaceae) مورد مقايسه قرار گرفته است. روشهاي استخراج مورد بررسي عبارت از: استخراج با محلول اسيد كلريديك (HCL)، با محلول ادتات سديم (EDTA)، با آب، و با اگزالات آمونيوم و روشهاي رسوب گيري عبارت از استفاده اتانول و استفاده از محلول سولفات مس بودند. جهت شناسائي پكتين از روش هاي USP و تهيه طيف IR و مقايسه با استاندارد استفاده شد. بيشترين بازده در اين روش ها مربوط به استخراج با HCL و رسوب گيري با اتانول بود كه 62/17 درصد مي باشد. ميزان گروه هاي متوكسيل از 58/6 تا 79/7 درصد و ميزان گروه هاي گالاكتورونيك اسيد از 99/72 تا 98/79 درصد بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 440
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی