نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  5 , شماره  1 ; از صفحه 87 تا صفحه 106 .
 
عنوان مقاله: 

پتانسيل ضدباکتريايي اسانس رزماري (Rosmarinus officinalis) و نايسين بر فيله ماهي کپور نقره اي (Hypophthalmichthys molitrix) در دماي 4 درجه سانتي گراد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
 
چکیده: 
افزايش ماندگاري محصولات آبزي از جمله دغدغه هاي مهم صنعت فرآوري است. بنابراين، مطالعه حاضر با هدف ارزيابي پتانسيل ضدباکتريايي اسانس رزماري و نايسين بر فيله ماهي کپور نقره اي انجام شد. تيمارهاي مورد استفاده در اين مطالعه شامل تيمار شاهد (فاقد هر ماده افزودني)، رزماري (1.5 درصد) و نايسين (0.5 گرم بر کيلوگرم) و ترکيب نايسين و رزماري است و به منظور بررسي اثر ضدباکتريايي اين دو ماده، باکتري Salmonella typhimurium روي فيله هاي ماهي فيتوفاگ به ميزان 5 log CFU/g تلقيح شد. همچنين تاثير گذاري هر يک از تيمارها با شمارش باکتري هاي کل، باکتري هاي سرماگرا، باکتري هاي اسيد لاکتيک و باکتري S. typhimurium در زمان هاي مختلف (0، 3، 6 و 9 روز) ارزيابي شد. نتايج به دست آمده حاکي از اثرگذاري مثبت معني دار (P<0.05) هر يک از تيمارهاي آزمايشي در قياس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر يک از دو ماده افزودني رزماري و نايسين از عملکرد به مراتب بهتري در مقايسه با حالت ترکيبي برخوردار بود. با توجه به يافته ها، مي توان از تيمارهاي مجزاي رزماري و نايسين به عنوان تيمارهاي برگزيده از حيث توان مهار بار ميکروبي در فيله ماهي فيتوفاگ نام برد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شاملوفر، م.، و غیاثوند، ز.، و کمالی، م.، و بای، ف. (1396). پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 5(1), 87-106. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301250



Vancouver : کپی

شاملوفر مهشید، غیاثوند زهرا، کمالی مازیار، بای فاطمه. پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان. 1396 [cited 2022May28];5(1):87-106. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301250



IEEE : کپی

شاملوفر، م.، غیاثوند، ز.، کمالی، م.، بای، ف.، 1396. پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, [online] 5(1), pp.87-106. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301250.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 83 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی