برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  5 , شماره  1 ; از صفحه 87 تا صفحه 106 .
 
عنوان مقاله: 

پتانسيل ضدباکتريايي اسانس رزماري (Rosmarinus officinalis) و نايسين بر فيله ماهي کپور نقره اي (Hypophthalmichthys molitrix) در دماي 4 درجه سانتي گراد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
 
چکیده: 

افزايش ماندگاري محصولات آبزي از جمله دغدغه هاي مهم صنعت فرآوري است. بنابراين، مطالعه حاضر با هدف ارزيابي پتانسيل ضدباکتريايي اسانس رزماري و نايسين بر فيله ماهي کپور نقره اي انجام شد. تيمارهاي مورد استفاده در اين مطالعه شامل تيمار شاهد (فاقد هر ماده افزودني)، رزماري (1.5 درصد) و نايسين (0.5 گرم بر کيلوگرم) و ترکيب نايسين و رزماري است و به منظور بررسي اثر ضدباکتريايي اين دو ماده، باکتري Salmonella typhimurium روي فيله هاي ماهي فيتوفاگ به ميزان 5 log CFU/g تلقيح شد. همچنين تاثير گذاري هر يک از تيمارها با شمارش باکتري هاي کل، باکتري هاي سرماگرا، باکتري هاي اسيد لاکتيک و باکتري S. typhimurium در زمان هاي مختلف (0، 3، 6 و 9 روز) ارزيابي شد. نتايج به دست آمده حاکي از اثرگذاري مثبت معني دار (P<0.05) هر يک از تيمارهاي آزمايشي در قياس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر يک از دو ماده افزودني رزماري و نايسين از عملکرد به مراتب بهتري در مقايسه با حالت ترکيبي برخوردار بود. با توجه به يافته ها، مي توان از تيمارهاي مجزاي رزماري و نايسين به عنوان تيمارهاي برگزيده از حيث توان مهار بار ميکروبي در فيله ماهي فيتوفاگ نام برد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی