نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1395 , دوره  4 , شماره  4 ; از صفحه 69 تا صفحه 88 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات جايگزيني روغن هاي گياهي با روغن ماهي در جيره غذايي بر آنزيم هاي کبدي سرم و بافت کبد ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
 
چکیده: 
اين مطالعه براي ارزيابي تاثير اسيدهاي چرب بر بافت کبد و همچنين تغييرات آنزيم هاي کبدي سرم خون ماهي قزل آلاي رنگين کمان در هنگام جايگزيني کامل روغن ماهي با روغن هاي گياهي انجام شد. براي اين منظور چهار تيمار شامل تيمار 1 (شاهد): جيره حاوي روغن ماهي، تيمار 2: جيره حاوي روغن سويا، تيمار 3: جيره حاوي روغن آفتاب گردان و تيمار 4: جيره حاوي روغن کانولا، در نظر گرفته شد. 25 قطعه ماهي با وزن متوسط 1.13±65.12 گرم در هر حوضچه (براي هر تيمار 2 حوضچه) به صورت تصادفي توزيع و به مدت 50 روز تغذيه شدند. با توجه به نتايج به دست آمده، اختلاف معني داري از لحاظ وزن نهايي بين تيمارهاي مختلف مشاهده نشد. مقادير آنزيم هاي کبدي (AST، ALT و LDH) در تيمار حاوي %100 روغن ماهي به طور معني داري بيشتر از ساير تيمارها بود. بافت کبد در تمامي تيمارها ضايعاتي از قبيل دژنرسانس چربي، هيپرتروفي، نکروز سلولي، پرخوني و خونريزي داشت. اين ضايعات در تيمار شاهد بيش تر بود. با توجه به نتايج به دست آمده، اکسيداسيون روغن ماهي در جيره باعث آسيب ديدن کبد و بالا رفتن مقادير آنزيم هاي کبدي سرم خون مي شود. در نتيجه گيري نهايي مي توان بيان کرد که حداقل بخشي از روغن جيره مي تواند از منابع گياهي تامين شود. همچنين در هنگام استفاده از روغن ماهي در جيره بايد به کيفيت آن توجه زيادي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زارع حقیقی، ا.، و قلیچی، ا.، و جرجانی، س. (1395). اثرات جایگزینی روغن های گیاهی با روغن ماهی در جیره غذایی بر آنزیم های کبدی سرم و بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 4(4), 69-88. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301242



Vancouver : کپی

زارع حقیقی ایمان، قلیچی افشین، جرجانی سارا. اثرات جایگزینی روغن های گیاهی با روغن ماهی در جیره غذایی بر آنزیم های کبدی سرم و بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان. 1395 [cited 2022May21];4(4):69-88. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301242



IEEE : کپی

زارع حقیقی، ا.، قلیچی، ا.، جرجانی، س.، 1395. اثرات جایگزینی روغن های گیاهی با روغن ماهی در جیره غذایی بر آنزیم های کبدی سرم و بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, [online] 4(4), pp.69-88. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301242.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 455 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی