ويتامين D3(Q1)روش سطح پاسخ(Q1)" />
نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  12 , شماره  3 ; از صفحه 315 تا صفحه 322 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سطوح مختلف ويتامين D3، عصاره روغني زيره سبز و زمان تخمير با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهينه سازي توليد ماست پروبيوتيک براي بيماران ديابتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: در سال هاي اخير، فوايد دريافت پروبيوتيک ها، ويتامين D3 و اسانس روغني زيره سبز، هر کدام به تنهايي در مديريت بيماري ديابت مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، توليد ماست حاوي غلظت هاي مختلفي از ويتامين D3 و اسانس روغني زيره سبز با به کار بردن زمان هاي مختلف تخمير براي دستيابي به محصول پروبيوتيک با بالاترين شمارش سلولي باکتري پروبيوتيک که به شکل کشت الحاقي به آن افزوده شده بود، مورد بررسي قرار گرفت و توليد فراورده پروبيوتيک با ارزش سلامتي افزوده براي کمک به افراد ديابتي هدف نهايي مطالعه تعيين شد.روش ها: روش سطح پاسخ با مدل مرکب مرکزي براي بررسي تاثير سه فاکتور متفاوت شامل اسانس روغني زيره، ويتامين D3 و زمان تخمير بر جمعيت سويه پروبيوتيک باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم A7 مورد استفاده قرار گرفت. غلظت اسانس زيره در چهار سطح 0.01، 0.02، 0.03 و 0.05 درصد و غلظت ويتامين D در پنج سطح 20، 40، 400، 1000 و IU 2000 و طول زمان تخمير در پنج سطح 3، 6، 9، 12 و 24 ساعت متغيرهاي آزمايش تعريف شد. بر اساس مدل مورد استفاده، 15 طرح آزمايشي در 20 تکرار تعيين شد و نتايج در نرم افزار (Statistical analysis system) SAS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. تاثير هر يک از متغيرهاي مورد بررسي بر نتيجه نهايي در سطح 5 درصد احتمال معني دار در نظر گرفته شد (P<0.05).يافته ها: اثر توام غلظت اسانس زيره و زمان بر نرخ رشد باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم A7 بيشترين اثر را داشت و به ترتيب بعد از آن اثر توام زيره و ويتامينD3 ، ويتامين D3 با توان دو و ويتامين D3 با توان يک بر نرخ رشد بيشينه سويه باکتري واقع شد. بعد از آن، اسانس زيره با توان يک و زمان با توان يک اثر کمي بر نرخ رشد اين باکتري نشان داد که شرايط بهينه براي فرمولاسيون حد مياني هر يک از متغيرها تعيين گرديد.نتيجه گيري: ماست پروبيوتيک غني شده با ويتامين D3 و اسانس زيره مي تواند حاوي جمعيت بالايي از باکتري زنده  (107 cfu/ml)از سويه پروبيوتيک الحاقي باشد. اين محصول مي تواند به عنوان محصول فراسودمند براي افرادي که از بيماري ديابت رنج مي برند، مورد استفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شجاعی مهر، س.، و باباشاهی، م.، و میرلوحی، م. (1395). بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی. تحقیقات نظام سلامت, 12(3), 315-322. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301215



Vancouver : کپی

شجاعی مهر سمانه، باباشاهی مینا، میرلوحی مریم. بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی. تحقیقات نظام سلامت. 1395 [cited 2022May21];12(3):315-322. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301215



IEEE : کپی

شجاعی مهر، س.، باباشاهی، م.، میرلوحی، م.، 1395. بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی. تحقیقات نظام سلامت, [online] 12(3), pp.315-322. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301215.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 165 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی