برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  46 , شماره  3 ; از صفحه 295 تا صفحه 304 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي فرمولاسيون پوشش هاي فعال پلي ساکاريدي براي افزايش ماندگاري سيب کامل رددليشز از طريق روش سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

در اين تحقيق بهينه سازي فرمولاسيون پوشش براي سيب رددلشيز از طريق روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزي با چهار متغير (کربوکسي متيل سلولزـ پکتين، اسيداسکوربيک ـ اسيدسيتريک، سوربات پتاسيم، و هيدروکسي آنيزول بوتيله) مطالعه شد. بر پايه کمترين مقدار افت وزن بهترين پوشش تعيين و سپس تاثير پوشش بهينه روي ويژگي هاي کيفي سيب ارزيابي شد. نتايج نشان داد که نمونه هاي کنترل، 5درصد وزن اوليه و نمونه هاي پوشش داده شده توسط پوشش بهينه،  1.23درصد وزن اوليه خود را از دست دادند. نتايج آزمون نفوذ و اسيديته نشان داد که سيب هاي پوشش دار سفتي و اسيديته بالاتري در مقايسه با نمونه هاي بدون پوشش بعد از 40 روز نگهداري در دماي 5-6oC داشتند، ولي از نظر مواد جامد محلول، تفاوت معني داري بين دو نمونه وجود نداشت. همچنين پوشش دهي به کاهش تعداد کپک و مخمر در سيب هاي پوشش دار (1.6log cfu/ml) به نسبت نمونه هاي بدون پوشش (2.7log cfu/ml) منجر شد. بنابراين پوشش فرموله شده مي تواند براي افزايش موثر ماندگاري سيب رددلشيز استفاده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 88
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی