برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  46 , شماره  4 ; از صفحه 405 تا صفحه 413 .
 
عنوان مقاله: 

پياده سازي و ساخت سامانه زبان الکترونيک به منظور تشخيص تقلب در زعفران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه ایلام
 
چکیده: 

زعفران به دليل عطر، رنگ، و خواص دارويي آن محصولي شناخته شده و به عنوان افزودني مهم خوراکي، شايان توجه است. علاوه بر اين، به دليل قيمت بالاي زعفران، تقلب در آن در بازارهاي جهاني متداول است. در اين پژوهش، سامانه قابل حمل زبان الکترونيک داراي آرايه اي از حسگرهاي ولتامتري بر پايه الکترودهاي صفحه چاپي (SPE) به منظور تشخيص تقلب در زعفران، شرح وبسط يافت. انواع زعفران تقلبي از مخلوط کردن زعفران اصلي با خامه زعفران، گلرنگ، کلاله رنگ شده ذرت، و رنگ هاي شيميايي تارترازين و متيل اورنج، تهيه شده است. شکل و مکان پيک هاي هر ولتاموگرام حاصل از آرايه حسگري زبان الکترونيک در محلول هاي متفاوت و ويژه همان ماده و پيک هاي هر ولتاموگرام وابسته به اجزاي ردوکس در محلول مورد نظر بود. ويژگي هاي استخراج شده از سيگنال هاي حاصل از سامانه زبان الکترونيک، با روش هاي تحليل مولفه هاي اصلي (PCA)، و تحليل تفکيک خطي (LDA) پردازش و تمام نمونه ها به طور کامل از يکديگر متمايز شدند. نتايج طبقه بندي نمونه ها، قابليت بالاي سامانه زبان الکترونيک را در تشخيص و تمايز تقلب در زعفران نشان داد. بنابر قابليت حسگرهاي زبان الکترونيک، اين سامانه مي تواند جايگزين روش هاي زمان بر و پيچيده متداول در تشخيص و تعيين ترکيبات زعفران و تعيين درجه خلوص زعفران شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 111
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی