نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد باکتريائي باکتريهاي Lactobacillus casei و Lactobacillus acidophilus روي باکتري Paenibacillus larvae عامل لوک آمريکائي زنبورعسل در شرايط آزمايشگاه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی ارومیه
 
چکیده: 
در اين بررسي با استفاده از روش هاي Agar spot test و انتشار در چاهک و Microdilution اثرات ضد باکتريائي لاکتوباسيلوس کازئي و لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس روي باکتري پني باسيلوس لاروا عامل لوک آمريکائي زنبورعسل مورد مطالعه قرار گرفت. در روش Agar spot test غلظت 107 cfu/ml باکتري لاکتوباسيلوس کازئي و لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به ترتيب باعث ايجاد هاله ممانعت از رشد باکتري به قطر 45 ميلي متر و40 ميلي متر عليه باکتري پني باسيلوس لاروا گرديدند. در روش انتشار در چاهک، 100 ميکروليتر از مايع روئي عاري از سلول (cfcs)، باکتري لاکتوباسيلوس کازئي و باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به ترتيب باعث ايجاد هاله ممانعت از رشد باکتري به قطر 40 و 30 ميلي متر و 50 ميکروليتر مايع روئي باکتري لاکتوباسيلوس کازئي و باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به ترتيب باعث ايجاد هاله ممانعت از رشد 30 و 25 ميلي متر و 30 ميکروليتر مايع روئي باکتري لاکتوباسيلوس کازئي و باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به ترتيب باعث ايجاد هاله ممانعت از رشد 20 و 12 ميلي متر شدند. در روش ميکروديلوشن غلظت هاي 108 cfu/ml الي 103 هر دو باکتري اسيد لاکتيک مانع از رشد باکتري پني باسيلوس لاروا در غلظت 104 cfu/ml گرديدند. ولي هر دو باکتري در غلظت102 cfu/ml تاثيري روي باکتري مذکور نداشتند. لذا غلظت103 cfu/ml هر دو باکتري اسيدلاکتيک استفاده شده به عنوان حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC) هر دو باکتري عليه باکتري پني باسيلوس لاروا در نظر گرفته شدند. نتايج اين بررسي نشان داد که باکتري هاي لاکتوباسيلوس کازئي و لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس باعث مهار رشد باکتري پني باسيلوس لاروا عامل بيماري لوک آمريکائي زنبورعسل در محيط کشت شده و با اثراتي که روي جوانه زدن اسپور باکتري مذکور و همچنين نابودي شکل رويشي آن مي گردند مي توانند در صورت بي خطري آن ها براي لاروهاي زنبورعسل، به عنوان يکي از روش هاي مبارزه با اين بيماري در کلني هاي زنبورعسل مورد استفاده قرار گيرند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مرادی، م.، و اونق، ع. (1395). بررسی اثرات ضد باکتریائی باکتریهای Lactobacillus casei و Lactobacillus acidophilus روی باکتری Paenibacillus larvae عامل لوک آمریکائی زنبورعسل در شرایط آزمایشگاه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی), 29(3 (پیاپی 112)), 25-36. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301142



Vancouver : کپی

مرادی مصطفی، اونق عبدالغفار. بررسی اثرات ضد باکتریائی باکتریهای Lactobacillus casei و Lactobacillus acidophilus روی باکتری Paenibacillus larvae عامل لوک آمریکائی زنبورعسل در شرایط آزمایشگاه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی). 1395 [cited 2022May26];29(3 (پیاپی 112)):25-36. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301142



IEEE : کپی

مرادی، م.، اونق، ع.، 1395. بررسی اثرات ضد باکتریائی باکتریهای Lactobacillus casei و Lactobacillus acidophilus روی باکتری Paenibacillus larvae عامل لوک آمریکائی زنبورعسل در شرایط آزمایشگاه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی), [online] 29(3 (پیاپی 112)), pp.25-36. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301142.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی