برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  46 , شماره  3 ; از صفحه 219 تا صفحه 227 .
 
عنوان مقاله: 

مدل سازي تشخيص فراصوتي آلودگي پاکت هاي شير UHT به باکتري Escherichia coli با شبکه عصبي مصنوعي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 

تشخيص آلودگي ميکروبي شير، به عنوان مهم ترين شاخص کيفيت شير در صنايع لبني، به کمک روش هاي نوين مهندسي اهميت زيادي دارد. در تحقيق حاضر، آلودگي ميکروبي پاکت هاي شير UHT با استفاده از حسگرهاي فراصوتي تشخيص داده شد. پاکت ها به صورت مصنوعي در چهار رقت متفاوت و با سه تکرار به باکتري  E. coliآلوده شدند. فرکانس مرکزي سنسورهاي پيزوالکتريک 1.02MHz بود و با ولتاژ پيک 18.5V استفاده شدند. براي پايش مشخصه هاي فراصوتي، فاکتورهاي دامنه ولتاژ، و تاخير زماني اندازه گيري شدند. شبکه عصبي مصنوعي براي پيش بيني تعداد باکتري و pH پاکت هاي شير براساس فاکتورهاي فراصوتي طراحي شد. نتايج نشان داد که آلودگي پاکت هاي شير در رقت اوليه 1000CFU/ml پس از 7.5 ساعت تشخيص پذير است به صورتي که با کاهش رقت اوليه باکتري، مدت زمان تشخيص افزايش خواهد داشت. شبکه عصبي مصنوعي آموزش داده شده مقادير تعداد باکتري و pH را نسبت به داده هاي تجربي با ضرايب تبيين 0.872 و 0.851 پيش بيني کرد. براساس پژوهش انجام شده، مشاهده مي شود که آلودگي ميکروبي شير با استفاده از فراصوت امکان پذير بوده و براي حصول دقت بالاتر، نيازمند تحقيقات بيشتري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 95
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی