برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  46 , شماره  2 ; از صفحه 185 تا صفحه 192 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات رئولوژيکي، بافتي، و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثير دماهاي متفاوت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

هيدروکلوئيدها (صمغ ها) در صنايع غذايي براي کنترل و بهبود بافت، طعم و افزايش پايداري به کار مي روند. اکثر فرايندهاي غذايي باعث تغيير در خصوصيات رئولوژيکي و بافتي مواد غذايي مي شوند. در اين پژوهش، اثر دماهاي گوناگون بر تغيير رنگ، خصوصيات رئولوژيکي و بافتي (سفتي، چسبندگي و قوام) صمغ دانه بالنگو مطالعه شد. براي اين منظور صمغ دانه بالنگو استخراج شد و غلظت  0.2درصد (وزني ـ وزني) براي بررسي خصوصيات رئولوژيکي و رنگ، و غلظت هاي 3 و 4 درصد (وزني ـ وزني) براي بررسي خصوصيات بافتي، از صمغ تهيه شد وتحت دماهاي ( 25، 50، 75، 100، و 121 درجه سانتيگراد، 20 دقيقه) قرار گرفت. ويسکوزيته محلول هاي صمغ توسط ويسکومتر چرخشي بروکفيلد در دماي 25 درجه سانتيگراد اندازه گيري و با مدل هاي قانون توان، کاسون، و بينگهام برازش شد. نتايج برازش داده ها حاکي از رفتار سودوپلاستيک صمغ دانه بالنگو است و نمونه ها با ضريب همبستگي بالايي از مدل قانون توان تبعيت مي کنند .(R2=0.99) صمغ بالنگو قابليت مقاومت در برابر دماي بالا (121 درجه سانتيگراد) را نداشت ولي بافت ژل تهيه شده از اين صمغ در برابر دماهاي حرارتي مقاومت خوبي از خود نشان داد. مقادير عددي سفتي و قوام ژل  3درصد صمغ دانه بالنگو پس از اعمال حرارت در دماي 121oC به ترتيب برابر 10.6 گرم و 32.48 گرم در ثانيه به دست آمدند. همچنين با افزايش دما ميزان روشنايي نمونه ها کاهش يافت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ضامنی، ع.، و کاشانی نژاد، م.، و اعلمی، م.، و صالحی، ف.، و شیروانی، گ. (1394). بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 46(2), 185-192. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301012



Vancouver : کپی

ضامنی عاکفه، کاشانی نژاد مهدی، اعلمی مهران، صالحی فخرالدین، شیروانی گیتی. بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1394 [cited 2021July25];46(2):185-192. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301012



IEEE : کپی

ضامنی، ع.، کاشانی نژاد، م.، اعلمی، م.، صالحی، ف.، شیروانی، گ.، 1394. بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 46(2), pp.185-192. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=301012.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 96 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی