4 SID.ir | ارزيابي فني، اقتصادي و تغذيه اي روش هاي مختلف تبديل برنج دانه بلند در استان فارس

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
ارزيابي فني، اقتصادي و تغذيه اي روش هاي مختلف تبديل برنج دانه بلند در استان فارس
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقيقات فني و مهندسي کشاورزي، مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي فارس، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي
 
چکیده: 

در پژوهش حاضر، عملکرد فني و اقتصادي شش روش مختلف تبديل برنج دانه بلند (رقم شميم) در استان فارس و تاثير آنها بر ارزش غذائي برنج بررسي شد. در هر روش، توان مورد نياز، شدت جريان و انرژي الکتريکي مصرفي، ظرفيت سيستم، راندمان تبديل، ميزان شکستگي و ترک برنج، درصدهاي پروتئين، خاکستر و چربي، مقدار کلسيم و آهن اندازه گيري شد. براي ارزيابي اقتصادي، از روش تحليل نهايي منفعت به هزينه، استفاده شد. نتايج ارزيابي فني نشان داد که تيمار استفاده از دستگاه سفيدکن سايشي افقي + سفيد کن تيغه اي، مناسب ترين روش تبديل برنج قهوه اي به برنج سفيد در شلتوک رقم شميم بود. همچنين در اين تيمار، انرژي الکتريکي مصرفي کمتر، ظرفيت سيستم و راندمان تبديل بيشتر مي باشد. از نظر ارزش غذايي برنج، نتايج نشان داد که عناصر چربي، پروتئين و آهن در تيمارهاي مختلف تفاوت معني داري با يکديگر داشتند و بيشترين مقدار چربي در تيمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئين و آهن بيشترين مقدار به ترتيب در تيمارهاي 6 و 5 وجود داشت. نتايج ارزيابي اقتصادي نشان داد که تيمار 6 نسبت به ساير تيمارها اقتصادي تر مي باشد و پس از آن به ترتيب تيمارهاي 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 150
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی