مشخصات مقاله عنوان نشریه: مهندسي بيوسيستم ايران (علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: تابستان 1396 , دوره 48 , شماره 2 ; از صفحه 315 تا صفحه 323 . عنوان مقاله: ارزيابي فني، اقتصادي و تغذيه اي روش هاي مختلف تبديل برنج دانه بلند در استان فارس نویسندگان: شاكر محمد*, رحيمي هدايت اله, شاه اميريان مريم, علوي منش سيدمنصور آدرس: * بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی چکیده: در پژوهش حاضر، عملکرد فني و اقتصادي شش روش مختلف تبديل برنج دانه بلند (رقم شميم) در استان فارس و تاثير آنها بر ارزش غذائي برنج بررسي شد. در هر روش، توان مورد نياز، شدت جريان و انرژي الکتريکي مصرفي، ظرفيت سيستم، راندمان تبديل، ميزان شکستگي و ترک برنج، درصدهاي پروتئين، خاکستر و چربي، مقدار کلسيم و آهن اندازه گيري شد. براي ارزيابي اقتصادي، از روش تحليل نهايي منفعت به هزينه، استفاده شد. نتايج ارزيابي فني نشان داد که تيمار استفاده از دستگاه سفيدکن سايشي افقي + سفيد کن تيغه اي، مناسب ترين روش تبديل برنج قهوه اي به برنج سفيد در شلتوک رقم شميم بود. همچنين در اين تيمار، انرژي الکتريکي مصرفي کمتر، ظرفيت سيستم و راندمان تبديل بيشتر مي باشد. از نظر ارزش غذايي برنج، نتايج نشان داد که عناصر چربي، پروتئين و آهن در تيمارهاي مختلف تفاوت معني داري با يکديگر داشتند و بيشترين مقدار چربي در تيمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئين و آهن بيشترين مقدار به ترتيب در تيمارهاي 6 و 5 وجود داشت. نتايج ارزيابي اقتصادي نشان داد که تيمار 6 نسبت به ساير تيمارها اقتصادي تر مي باشد و پس از آن به ترتيب تيمارهاي 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند. کلید واژه: ارزش غذائي(Q1)برنج سفيد(Q1)برنج قهوه اي(Q2)روش هاي تبديل(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تعيين ميزان شکست سه رقم برنج در سيستم هاي تبديل سايشي و مالشي در رطوبت هاي مختلفبررسي اثر دماي نگهداري بر خصوصيات کيفي برنج قهوه اي طي فرآيند سفيد شدنبررسي تاثير پاربويلينگ برنج به وسيله امواج مايکروويو بر ضريب تبديل و درصد برنج سالممقايسه ي پارامترهاي عملکردي و مصرف انرژي سامانه هاي تبديل شلتوک (مطالعه ي موردي: استان مازندران)بررسي و مقايسه ميزان ضايعات برنج در دو روش متداول تبديل شلتوک به برنج سفيد در استان گيلان مقالات همایشی مرتبط: بررسی تاثیر تبدیل شلتوک به برنج سفید بلافاصله پس از اتمام خشک کردن (در حالت گرم) بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالمبررسی تاثیر سفید کن بر ضایعات برنجمقایسه فرآیند تبدیل شلتوک (شالی) به برنج در روش های متداول نسبت به استفاده از سیستم parboiling در حین عملیات تبدیلبررسی اثر محلول پاشی کود اوره بر کیفیت تبدیل و شاخص برداشت در برنج (رقم بهار 1)ارزیابی اثر مدیریت تلفیقی تغذیه برنج با استفاده از کودهای زیستی و شیمیایی بر شاخص های رشد برنج رقم گوهر ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 95 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی