مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات گياهان دارويي و معطر ايران اطلاعات شماره: مهر و آبان 1395 , دوره 32 , شماره 4 (پياپي 78) ; از صفحه 620 تا صفحه 633 . عنوان مقاله: شناسايي و کميت سنجي برخي ترکيب هاي فلاونوئيدي در تعدادي از بيوتيپ هاي مرکبات نویسندگان: آهنكوب رو مائده*, فتاحي مقدم جواد, فتوحي قزويني رضا آدرس: * گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران چکیده: بيوتيپ هاي طبيعي واقع در کلکسيون ژرم پلاسم پژوهشکده مرکبات و ميوه هاي نيمه گرمسيري کشور از ذخاير ژنتيکي باارزش در کشور است که شايد مناسب تازه خوري نباشند ولي قابليت استفاده در صنايع فرآوري را دارند. به اين منظور از ميوه هاي 16 بيوتيپ با کدهاي 6، 8، 15، 21، 24، 25،26، 29، 30، 41، 43، 45، 48، 51، 52 و 53 از اين کلکسيون در دو مرحله، 60 روز پس از 50% شکوفايي گل ها (بعد از ريزش خردادماه) و 120 روز بعد از شکوفايي گل ها (آغاز بلوغ فيزيولوژي) نمونه برداري شد. علاوه بر اندازه گيري ميزان فنل کل و ظرفيت آنتي اکسيداني، مقداري ترکيب هاي فلاونوئيدي شامل هسپريدين، نارينجين، کوئرستين و کاتچين نيز اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که بيشترين مقدار کاتچين و کوئرستين 60 روز پس از 50% شکوفايي گل ها و در بيوتيپ 29 مشاهده شد. ميزان هسپريدين و نارينجين در بين بيوتيپ ها روند متفاوتي داشت و بالاترين مقدار به ترتيب در بيوتيپ هاي 43 و 41 در 120 روز بعد از گلدهي مشاهده شد. به طور کلي ظرفيت آنتي اکسيداني طي رشد روند کاهشي داشت ولي بيوتيپ هاي 6، 29، 43 و 51 بيشترين ظرفيت آنتي اکسيداني را 60 روز پس از گلدهي داشتند. بالاترين ميزان فنل کل در مرحله بلوغ ميوه ها مشاهده شد. بيوتيپ با شماره 48 بالاترين ميزان فنل کل را نسبت به ساير بيوتيپ ها نشان داد. به طور کلي بيوتيپ هاي 29، 41 و 43 داراي قابليت بالايي از ترکيب هاي فلاونوئيدي هستند که مي توانند در برنامه هاي اصلاح ژنتيکي رقم و پايه، صنايع غذايي و دارويي مورد استفاده قرار گيرند. کلید واژه: ظرفيت آنتي اکسيداني(Q2)بيوتيپ(Q2)فلاونوئيد ها(Q1)فنل(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فعالیت آنتی اکسیدانیعمر انباریکیویپس از برداشتترکیبات فنلیآنتوسیانینفنل کلفنول ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه مکانيسم هاي مقاومت غير مبتني بر محل هدف در بيوتيپ هاي فالاريس (.Phalaris minor Retz) مقاوم به علف کش هاي آريلوكسي فنوكسي پروپيوناتبررسي رابطه بين مقاومت به علفکش و تحمل به يخزدگي در بيوتيپ هاي علف هرز يولاف وحشي (.Avena ludoviciana L)بررسي تنوع بيوشيميايي پوست و گوشت تعدادي از بيوتيپ هاي طبيعي مرکباتبررسي مقاومت بيوتيپ هاي چچم (Lolium rigidum) جمع آوري شده از مزارع گندم استان فارس نسبت به علف کش پينوکسادنبررسي شايستگي نسبي بيوتيپ هاي خردل وحشي (Sinapis arvensis ) مقاوم و حساس به بازدارنده مقالات همایشی مرتبط: تهیه نقشه پراکنش بیوتیپ های فالاریس (Phalaris minor) مقاوم به علف کش کلودینافوپ پروپارژیل در مزارع گندم شهرستان گنبد کاووستهیه نقشه پراکنش بیوتیپ های فالاریس (Phalaris minor) مقاوم به علف کش دیکلوفوپ متیل در مزارع گندم شهرستان کلالهارزیابی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند نوع میوه بومی شمال ایرانتشخیص مولکولی مکانیزم مقاومت در بیوتیپ های مقاوم چچم (.Lolium rigidum L)دمای کاردینال جوانه زنی بذور بیوتیپ های علف خونی(.Phalaris minor L) حساس و مقاوم به علف کش های آریلوکسی فنوکسی پروپیونات ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی