4 SID.ir | شناسايي و کميت سنجي برخي ترکيب هاي فلاونوئيدي در تعدادي از بيوتيپ هاي مرکبات

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

شناسايي و کميت سنجي برخي ترکيب هاي فلاونوئيدي در تعدادي از بيوتيپ هاي مرکبات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه گيلان، رشت، ايران
 
چکیده: 

بيوتيپ هاي طبيعي واقع در کلکسيون ژرم پلاسم پژوهشکده مرکبات و ميوه هاي نيمه گرمسيري کشور از ذخاير ژنتيکي باارزش در کشور است که شايد مناسب تازه خوري نباشند ولي قابليت استفاده در صنايع فرآوري را دارند. به اين منظور از ميوه هاي 16 بيوتيپ با کدهاي 6، 8، 15، 21، 24، 25،26، 29، 30، 41، 43، 45، 48، 51، 52 و 53 از اين کلکسيون در دو مرحله، 60 روز پس از 50% شکوفايي گل ها (بعد از ريزش خردادماه) و 120 روز بعد از شکوفايي گل ها (آغاز بلوغ فيزيولوژي) نمونه برداري شد. علاوه بر اندازه گيري ميزان فنل کل و ظرفيت آنتي اکسيداني، مقداري ترکيب هاي فلاونوئيدي شامل هسپريدين، نارينجين، کوئرستين و کاتچين نيز اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که بيشترين مقدار کاتچين و کوئرستين 60 روز پس از 50% شکوفايي گل ها و در بيوتيپ 29 مشاهده شد. ميزان هسپريدين و نارينجين در بين بيوتيپ ها روند متفاوتي داشت و بالاترين مقدار به ترتيب در بيوتيپ هاي 43 و 41 در 120 روز بعد از گلدهي مشاهده شد. به طور کلي ظرفيت آنتي اکسيداني طي رشد روند کاهشي داشت ولي بيوتيپ هاي 6، 29، 43 و 51 بيشترين ظرفيت آنتي اکسيداني را 60 روز پس از گلدهي داشتند. بالاترين ميزان فنل کل در مرحله بلوغ ميوه ها مشاهده شد. بيوتيپ با شماره 48 بالاترين ميزان فنل کل را نسبت به ساير بيوتيپ ها نشان داد. به طور کلي بيوتيپ هاي 29، 41 و 43 داراي قابليت بالايي از ترکيب هاي فلاونوئيدي هستند که مي توانند در برنامه هاي اصلاح ژنتيکي رقم و پايه، صنايع غذايي و دارويي مورد استفاده قرار گيرند.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی