TiO2(Q1)نانوکامپوزيت(Q2)زيست تخريب پذير(Q2)" />
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير نانوپرکننده هاي دي اکسيدتيتانيم و مونت موريلونيت بر ويژگي هاي توپوگرافي، حرارتي و نوري فيلم هاي زيست نانوکامپوزيت بر پايه نشاسته

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

در اين پژوهش، فيلم هاي زيست نانو کامپوزيت نشاسته نرم شده (PS) حاوي نانولايه هاي دو بعدي سديم مونت موريلونيت (MMT) و نانوذرات سه بعدي دي اکسيد تيتانيم (TiO2) به روش قالب ريزي تهيه شدند. توپوگرافي سطح و ساختار شيميايي فيلم ها توسط ميکروسکوپ نيروي اتمي (AFM) و طيف سنجي فروسرخ (FT-IR) مطالعه گرديد. در آميزه دوجزئي PS-MMT، لايه هاي ورقه اي شده نانورس، به طور يکنواخت در ماتريس پليمري پخش شده اند. تصاوير سه بعدي ميکروسکوپ نيروي اتمي (AFM) توزيع يکنواخت تر نانورس و TiO2، زبري کمتر و سطح صاف تر ماتريس PS-3%MMT-TiO2 نسبت به فيلم هاي دوجزئي PS-3%MM را نشان داد. وجود پيوندهاي هيدروژني و برهمکنش هاي الکترواستاتيک بين نانورس و TiO2 با يکديگر و با زنجيرهاي نشاسته توسط پيک هاي مربوط به پيوند C-O-H در 1142cm-1 و 990 cm-1 و افزايش پهناي باند و شدت جذب در ناحيه 500-800 cm-1در طيف سنجي فروسرخ (FT-IR) تاييد گرديد. نتايج آزمون گرماسنج پويشي تفاضلي (DSC) نشان داد، افزايش غلظت TiO2 فيلم هاي PS-3%MMT باعث افزايش دماي ذوب و دماي انتقال شيشه اي (Tg) به ترتيب از 295.1 تا 306.3 درجه سانتي گراد و از 199.1 تا 207.6 درجه سانتي گراد گرديده است. افزايش غلظت نانورس تاثير معني داري بر پارامترهاي رنگي فيلم نداشت، اما با افزايش 1% محتوي TiO2 در فيلم حاوي 3% نانورس، اختلاف رنگ کلي (DE) و انديس سفيدي (WI) فيلم ها به ترتيب 86.6% و 76% افزايش يافته و از ميزان سرخي وزردي آنها کاسته شد. به منظور بررسي کدورت و رفتار جذب پرتوهاي نوري از اسپکتروفتومتري UV-Vis در دامنه طول موج 800-200 nm استفاده شد. نتايج نشان داد که مي توان فيلم نانوکامپوزيتي حاصل را به عنوان ماده بسته بندي جهت حفاظت از محتويات در برابر پرتوهاي نور UV و مرئي بکار برد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 101
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی