برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ريزپوشاني روغن نعناع (Menthaspicata) با استفاد از نشاسته اصلاح شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه نانوفناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد
 
چکیده: 

روغن برگ گياه نعناع يکي از انواع طعم دهنده هاي طبيعي و غير محلول در آب بوده که به علت دارا بودن ويژگي هاي آروماتيک خاص از اهميت ويژه اي در صنايع غذايي برخوردار است. در اين پژوهش ريزپوشاني روغن نعناع با هدف سهولت در مصرف، افزايش حلاليت و محافظت در برابر عوامل محيطي، به روش خشک کردن پاششي مورد بررسي قرار گرفت. به اين منظور امولسيوني شامل 2.5% روغن نعناع و نشاسته اصلاح شده به عنوان ماده ديواره به نسبت 10%، 20% و 30% آماده، سپس در خشک کن پاششي با دماي 180±10 درجه سانتي گرادخشک شد. ويژگي هاي امولسيون اوليه از جمله اندازه ذرات، ساختار، پايداري و ويژگي هاي ريزکپسول ها از جمله اندازه ذرات، توزيع اندازه ذره، رطوبت، حلاليت، ساختار، راندمان درون پوشاني و نيمه عمر مورد بررسي قرار گرفت. اندازه ذرات امولسيون بين 1.8 تا 3.3 ميکرومتر بود و غلظت ماده ديواره تاثير معني داري بر اندازه ذرات داشت. تاثير غلظت ماده ديواره بر پايداري امولسيون نيز معني دار بود و با افزايش غلظت، پايداري در برابر خامه اي شدن افزايش يافت. اندازه کپسول هاي حاوي روغن نعناع بين 1.2 تا 2.5 ميکرومتر بود. راندمان درون پوشاني با افزايش غلظت ديواره به شکل معني داري افزايش پيدا کرد. افزايش غلظت ماده ديواره و کاهش دما به شکل معني داري سبب افزايش نيمه عمر ريزکپسول ها شد. کليه ريزکپسول ها در آب به خوبي حل شده، محلولي شفاف ايجاد نمودند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسین زاده، س.، و حدادخداپرست، م.، و بستان، آ.، و محبی، م. (1395). ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) با استفاد از نشاسته اصلاح شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(5 (پیاپی 41)), 639-651. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300340



Vancouver : کپی

حسین زاده ستاره، حدادخداپرست محمدحسین، بستان آرام، محبی محبت. ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) با استفاد از نشاسته اصلاح شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2021August04];12(5 (پیاپی 41)):639-651. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300340



IEEE : کپی

حسین زاده، س.، حدادخداپرست، م.، بستان، آ.، محبی، م.، 1395. ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) با استفاد از نشاسته اصلاح شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(5 (پیاپی 41)), pp.639-651. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300340.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی