نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي کلوئيدي نانو ليپوزوم هاي حاوي بتاکاروتن توليد شده به روش حرارتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
 
چکیده: 
ريزپوشاني مواد غذا- دارو در حامل هاي ليپيدي، از جمله ليپوزوم ها، منجر به افزايش قابليت زيست فراهمي مواد فعال، رهايش کنترل شده و دقيق آن ها، حفظ پايداري آن ها در برابر شرايط مختلف محيطي و حلاليت مواد فعال آبگريز در محيط آبي مي شود. از جمله ترکيبات مغذي آبگريز با خاصيت آنتي اکسيداني و پروويتاميني مفيد، بتاکاروتن مي باشد که خاصيت آب گريزي اين ماده و نيز حساسيت بالا در شرايط مختلف محيطي کاربرد آن را براي غني سازي مواد غذايي محدود کرده است. هدف از انجام اين پژوهش توليد و بررسي نانوليپوزوم هاي حامل بتاکاروتن به روش گرمايي اصلاح يافته (مظفري اصلاح شده) و بررسي ويژگي هاي مهم کاربردي آن بود. اندازه ذرات نانوليپوزوم هاي حامل بتاکاروتن در غلظت هاي مختلف لستين، کوچک تر از 500 نانومتر به دست آمد و براي غلظت هاي بهينه لستين، 84-64 نانومتر تعيين شد. استفاده از فيتواسترول (گامااوريزانول)، جهت حفظ پايداري غشاي سيستم هاي ليپوزومي، موجب کاهش اندازه ذرات در غلظت هاي مختلف لستين گرديد بطور مثال در غلظت 200 ميلي گرم لستين اندازه ذرات از 88 نانومتر به 64 نانومتر کاهش يافت. همچنين گامااوريزانول مورد استفاده در ليپوزوم، روي کارايي ريزپوشاني بتاکاروتن موثر نبود و در هر دو سيستم کارايي حدود 89 درصد محاسبه شد. پايداري ليپوزوم هاي بدون گاما اوريزانول و حاوي آن، بر اساس پتانسيل زتا که معياري براي دافعه الکترواستاتيک و پايداري است، مناسب بدست آمد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قنبرزاده، ب.، و بشیری، ص.، و همیشه کار، ح.، و دهقان نیا، ج. (1395). بررسی ویژگی های کلوئیدی نانو لیپوزوم های حاوی بتاکاروتن تولید شده به روش حرارتی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(5 (پیاپی 41)), 609-619. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300331



Vancouver : کپی

قنبرزاده بابک، بشیری صحرا، همیشه کار حامد، دهقان نیا جلال. بررسی ویژگی های کلوئیدی نانو لیپوزوم های حاوی بتاکاروتن تولید شده به روش حرارتی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2022May27];12(5 (پیاپی 41)):609-619. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300331



IEEE : کپی

قنبرزاده، ب.، بشیری، ص.، همیشه کار، ح.، دهقان نیا، ج.، 1395. بررسی ویژگی های کلوئیدی نانو لیپوزوم های حاوی بتاکاروتن تولید شده به روش حرارتی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(5 (پیاپی 41)), pp.609-619. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300331.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 324 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی