برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت آنتي اکسيداني اسيدهاي وانيليک و سيرينجيک در روغن ماهي کيلکا و امولسيون روغن در آب آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
پايداري اکسايشي روغن ماهي کيلکا در حضور دو مشتق اسيد فنلي (وانيليک و سيرينجيک) مورد بررسي قرارگرفت. آلفا- توکوفرول به عنوان شاهد مثبت در نظرگرفته شد. دو خصوصيت، مهارکنندگي راديکال آزاد دي پي پي اچ و قطبيت نسبي آنتي اکسيدان هاي مذکور اندازه گيري شد. روغن به روش کروماتوگرافي جذبي تخليص و 200 پي پي ام از آنتي اکسيدان هاي مورد مطالعه به آن اضافه شد و شرايط رژيم سينتيکي در دماي 55 درجه سانتي گراد برقرار گرديد. در طول زمان گرمخانه گذاري در فواصل زماني معين از روغن نمونه برداري و عدد پراکسيد اندازه گيري شد. روند اکسايش امولسيون 10 درصد نيز در همان دما بررسي شد. نتايج نشان داد اسيد سيرينجيک با وجود قطبيت نسبي بالا و نيز قدرت مهارکنندگي بالايي که داشت، عملکرد آن در روغن تحت برهمکنش هاي درون مولکولي کاهش يافت و از فرضيه معروف "تناقض قطبي" تبعيت ننمود. کارايي آنتي-اکسيداني اسيد سيرينجيک در امولسيون نسبت به روغن افزايش قابل توجهي نشان داد و مشابه آلفا- توکوفرول بود. قدرت مهارکنندگي راديکال و فعاليت آنتي اکسيداني اسيد وانيليک مشابه هم بود. بطور کلي امولسيفاير و عمليات تهيه امولسيون نسبت به آنتي اکسيدان، نقش پررنگ تري در پايداري اکسايشي روغن امولسيون شده داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ملااحمدی بهراسمان، ن.، و فرهوش، ر.، و جانی، س.، و شریف، ع. (1395). فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(5 (پیاپی 41)), 588-595. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300328



Vancouver : کپی

ملااحمدی بهراسمان نجمه، فرهوش رضا، جانی سعید، شریف علی. فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2021December09];12(5 (پیاپی 41)):588-595. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300328



IEEE : کپی

ملااحمدی بهراسمان، ن.، فرهوش، ر.، جانی، س.، شریف، ع.، 1395. فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(5 (پیاپی 41)), pp.588-595. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300328.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 81 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی