برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت آنتي اکسيداني اسيدهاي وانيليک و سيرينجيک در روغن ماهي کيلکا و امولسيون روغن در آب آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

پايداري اکسايشي روغن ماهي کيلکا در حضور دو مشتق اسيد فنلي (وانيليک و سيرينجيک) مورد بررسي قرارگرفت. آلفا- توکوفرول به عنوان شاهد مثبت در نظرگرفته شد. دو خصوصيت، مهارکنندگي راديکال آزاد دي پي پي اچ و قطبيت نسبي آنتي اکسيدان هاي مذکور اندازه گيري شد. روغن به روش کروماتوگرافي جذبي تخليص و 200 پي پي ام از آنتي اکسيدان هاي مورد مطالعه به آن اضافه شد و شرايط رژيم سينتيکي در دماي 55 درجه سانتي گراد برقرار گرديد. در طول زمان گرمخانه گذاري در فواصل زماني معين از روغن نمونه برداري و عدد پراکسيد اندازه گيري شد. روند اکسايش امولسيون 10 درصد نيز در همان دما بررسي شد. نتايج نشان داد اسيد سيرينجيک با وجود قطبيت نسبي بالا و نيز قدرت مهارکنندگي بالايي که داشت، عملکرد آن در روغن تحت برهمکنش هاي درون مولکولي کاهش يافت و از فرضيه معروف "تناقض قطبي" تبعيت ننمود. کارايي آنتي-اکسيداني اسيد سيرينجيک در امولسيون نسبت به روغن افزايش قابل توجهي نشان داد و مشابه آلفا- توکوفرول بود. قدرت مهارکنندگي راديکال و فعاليت آنتي اکسيداني اسيد وانيليک مشابه هم بود. بطور کلي امولسيفاير و عمليات تهيه امولسيون نسبت به آنتي اکسيدان، نقش پررنگ تري در پايداري اکسايشي روغن امولسيون شده داشتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی