برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

استفاده از يخ خشک در حذف طعم گس ميوه خرمالو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
 
چکیده: 

گسي ميوه در خرمالو يک صفت نامطلوب است که کاهش آن مستلزم برداشت ميوه در زمان رسيدگي کامل و نرم شدن ميوه مي باشد. با اين حال برداشت ميوه در زمان بلوغ تجاري و رفع گسي با استفاده از ترکيبات مناسب مي تواند در افزايش کيفيت ميوه و بازاررساني آن موثر باشد. در اين پژوهش، رفع گسي ميوه دو رقم خرمالو با نام هاي رايج رقم کرج و رقم ژاپني با استفاده از دي اکسيدکربن جامد (يخ خشک) و اتانول بررسي شد. نتايج نشان داد تيمار يخ خشک به خصوص در غلظت بالا (7%)، در هر دو رقم موجب رفع گسي ميوه و کاهش غلظت تانن محلول به زير 1000 ميلي گرم بر کيلوگرم شد ولي تيمار اتانول فقط در رقم کرج موثر بود. تيمارهاي مورد استفاده سفتي بافت ميوه را در هر دو رقم بطور معني داري کاهش دادند ولي تيمار اتانول در مقايسه با تيمار يخ خشک سفتي بافت ميوه را بيشتر کاهش داد. مقدار مواد جامد محلول در اثر تيمارهاي رفع گسي در هر دو رقم به دليل کاهش مقدار تانن محلول کاهش يافت ولي مقدار اسيد آسکوربيک در اين دو رقم تحت تاثير تيمار رفع گسي قرار نگرفت. نتايج کلي نشان داد تيمار يخ خشک به عنوان تيماري موثر و ارزان قيمت، بصورت تجاري مي تواند براي رفع گسي ميوه خرمالو توليد شده در ايران مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 158 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی