برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ريزپوشاني روغن نعناع (Menthaspicata) به روش خشک کردن پاششي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه نانوفناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد
 
چکیده: 

روغن هاي معطر، ترکيبات چربي دوست و فرار استخراج شده از گياهان هستند که به عنوان طعم دهنده هاي خوراکي مورد استفاده قرار مي گيرند. در اين تحقيق ريزپوشاني روغن نعناع به روش خشک کردن پاششي و با هدف سهولت در مصرف، قابليت حل شدن در آب و محافظت در برابر عوامل محيطي انجام شد. به اين منظور امولسيوني شامل 2.5% روغن نعناع و 10%، 20% و 30% وزني/ وزني ماده ديواره شامل مالتودکسترين: صمغ عربي (1:1) آماده، سپس توسط خشک کن پاششي با دماي 180 درجه سانتي گراد خشک شد. ريزکپسول ها تا زمان انجام آزمون هاي کيفي در -18 درجه سانتي گراد نگهداي شدند. پايداري امولسيون ها با اندازه گيري بريکس، اندازه ذرات، توزيع اندازه ذرات و رونشيني به مدت 6 هفته و کيفيت ريزکپسول ها با سنجش اندازه ذرات، راندمان ريزپوشاني بر حسب منتول و دي ليمونن، روغن سطحي، روغن کپسول شده، رطوبت، رهايش، نيمه عمر در دو دماي مختلف و حلاليت در آب بررسي شد. نتايج نشان داد با افزايش غلظت ماده ديواره در امولسيون، بريکس افزايش، ذرات امولسيون کوچکتر، توزيع اندازه ذرات يکنواخت تر و پايداري در برابر رونشيني بيشتر گرديد و در ريزکپسول ها اندازه ذرات، راندمان ريزپوشاني، روغن کپسول شده نيمه عمر افزايش، روغن سطحي، رطوبت و رهايشکاهش يافت. ريزکپسول هاي نگهداري شده در 4 درجه سانتي گراد نسبت به نمونه هاي نگهداري شده در 25 درجه سانتي گراد، در طول ? هفته نگهداري، زمان رهايش کوتاه تر و نيمه عمر بيشتري داشتند. کليه ريزکپسول ها در آب به خوبي حل شده، محلولي شفاف ايجاد نمودند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 169
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی