مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: مهر و آبان 1395 , دوره 12 , شماره 4 (پياپي 40) ; از صفحه 489 تا صفحه 498 . عنوان مقاله: تعيين خاصيت ضداکسيداني، محتواي پلي فنل کل و شمارش کلي بار ميکروبي شير طعم دارحاوي عصاره پوست انار و شهد خرما طي نگهداري در سرما نویسندگان: کاظمي زاده رويا, فدايي نوغاني وجيهه* آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران چکیده: پوست انار بخش غيرقابل خوردن حاصل از فرآيند آبگيري ميوه انارو منبع غني از تانن ها، فلاونوئيد ها و ترکيبات فنولي ديگر مي باشد. شهد خرما، نيز طعم و بوي منحصر به فردي دارد، و مي تواند بعنوان شيرين کننده طبيعي کاربرد داشته باشد. امروزه، توجه مصرف کننده به سوي غذاهاي سلامتي بخش معطوف شده است و ترکيبات فنلي موجود در انار و پوست آن مي توانند چنين نقشي را ايفا کنند، علاوه بر آن، داراي خواص ضدباکتريايي بالايي هستند. در اين مطالعه، تاثير افزودن عصاره آبي پوست انار در مقادير 10، 20 و 30 درصد حجمي/ حجمي همراه با شهد خرما در مقادير 2، 4 و 6 درصد حجمي/ حجمي بر خاصيت ضداکسيداني، محتواي پلي فنل کل و شمار شکلي بار ميکروبي شير طعم دار فراسودمند در طول 21 روزنگهداري در سرما مورد بررسي قرار گرفت. براي توليد نمونه هاي شيرطعم دار، پيش گرم کردن شير تا دماي 50 درجه سانتي گراد انجام پذيرفت، شهد خرما و عصاره پوست انار به شير اضافه و به مدت 5 دقيقه مخلوط شدند، سپس، مخلوط در دماي 75 درجه سانتي گراد به مدت 15 دقيقه حرارت داده شد. نمونه هاي شيرطعم دار فراسودمند، پس از خنک شدن تا دماي 25 درجه سانتي گراد، در دماي 4 درجه سانتي گراد نگهداري شدند. بر اساس پژوهش حاضر، با افزودن عصاره پوست انار، فعاليت ضداکسيداني و محتواي پلي فنل کل افزايش يافتند (p<0.01). علاوه بر اين، افزودن عصاره پوست انار باعث کاهش شمارش کلي بار ميکروبي شير طعم دار شد (p<0.01). با افزودن شهد خرما، فعاليت ضداکسيداني و محتواي پلي فنل کل شير طعم دار افزايش يافت (p<0.01). با افزودن مقادير مختلف شهد خرما، تغيير يدر شمارش کلي بار ميکروبي نمونه هاي شير طعم دار مشاهده نشد (p>0.05). کلید واژه: شير طعم دار(Q1)عصاره پوست انار(Q1)شهد خرما(Q1)خاصيت آنتي اکسيداني(Q2)شمارش کلي بار ميکروبي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تعيين برخي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و پذيرش کلي شير طعم دار سلامتي بخش حاوي عصاره پوست انار و شهد خرما طي نگهداري در سرمااثرات ضد باکتريايي عصاره هاي پوست انار ترش و شيرين (پونيکا گراناتوم) بومي ايران بر عليه باکتري هاي بيماريزااثرات کارديودپرسان عصاره اتانولي پوست انار (Punica granatum) بر قلب ايزوله موش صحرايياناراثر افزودن مقادير مختلف کنسانتره نارنج، شهد خرما و شهد توت بر خواص فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي نوشيدني نارنج مقالات همایشی مرتبط: بررسی روغن هسته انارتولید شیر شتر طعم دار با استفاده از اسانس گیاهان داروییتعیین مقدار و بررسی پایداری میزان تام فلاونوئید موجود در آب و پوست ارقام مختلف انار ساوهاثرات سطوح متفاوت پوست و دانه انار بربافت شناسی روده طیور تخمگذار تولید عصاره پودر پوست انار به روش خشک کردن پاششی صفحه داغ: خواص فیزیکی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 59 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی