برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير رقم، اسمز، بسته بندي و دماي نگهداري بر ويژگي هاي کمي و کيفي برگه خربزه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
در تحقيق حاضر تاثير انواع روشهاي بسته بندي و دماي نگهداري برخصوصيات کمي و کيفي برگهء خربزه مورد مطالعه قرار گرفت. از ارقام تاشکندي و خاتوني ميوه خربزه، محلول اسمزي صفر و 10 درصد ساکارز و خشک کن کابينتي براي تهيه برگه استفاده شد. برگه هاي توليدي با دو روش تحت اتمسفر تغيير يافته (با فيلم دولايه PE-PA با ضخامت 85 ميکرون، دو ترکيب گازي: 70 درصد دي اکسيدکربن، 30 درصد نيترژن (اتمسفر 1) و 60 درصد دي اکسيدکربن، 40 درصد نيترژن (اتمسفر 2)) و بدون تغيير در اتمسفر (با دو فيلم پلي اتيلن و پلي استايرن) بسته بندي و در 2 دماي 25oC و 4oC نگهداري شدند.پس از 6 ماه، ماکزيمم نيروي وارده بر بافت در نمونه تيمار شاهد نگهداري شده در 25oC و درنمونه تيمار اسمزي 10 درصد نگهداري شده در 4oC، به ترتيب حداکثر و حداقل بودند. برگهء پيش تيمار شده با محلول اسمزي 10 درصد و بسته بندي شده در اتمسفر 1 داراي حداقل ميزان فعاليت آب بود. برگه نگهداري شده در دماي 4oC داراي ميزان روشني (*L) و زردي (*b) بيشتر بود. برگه توليد شده از رقم خاتوني داراي ميزان قرمزي (*a) بيشتر بود. برگه پيش تيمار شده با محلول 10 درصد و بسته بندي شده با اتمسفر 2 داراي حداقل ميزان قرمزي (*a) بود. برگه پيش تيمار شده با محلول 10 درصد اسمزي، بسته بندي شده در اتمسفر 2 و نگهداري شده در 4oC داراي حداقل ميزان اکسيژن و حداکثر ميزان دي اکسيد کربن در بسته بود. با توجه به نتايج مشخص شد که برگه خربزه رقم تاشکندي پيش تيمار شده با محلول 10 درصد اسمزي، بسته بندي شده در اتمسفر 2 و نگهداري شده در 4 درجه سانتي گراد نسبت به ساير تيمارها، در مدت نگهداري خصوصيات کمي و کيفي خود را بيشتر حفظ نموده بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نیک خواه، ش.، و صداقت، ن. (1395). بررسی تاثیر رقم, اسمز, بسته بندی و دمای نگهداری بر ویژگی های کمی و کیفی برگه خربزه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(4 (پیاپی 40)), 403-414. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300251



Vancouver : کپی

نیک خواه شهره، صداقت ناصر. بررسی تاثیر رقم, اسمز, بسته بندی و دمای نگهداری بر ویژگی های کمی و کیفی برگه خربزه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2021December09];12(4 (پیاپی 40)):403-414. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300251



IEEE : کپی

نیک خواه، ش.، صداقت، ن.، 1395. بررسی تاثیر رقم, اسمز, بسته بندی و دمای نگهداری بر ویژگی های کمی و کیفی برگه خربزه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(4 (پیاپی 40)), pp.403-414. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300251.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 57 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی