برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير رقم، اسمز، بسته بندي و دماي نگهداري بر ويژگي هاي کمي و کيفي برگه خربزه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در تحقيق حاضر تاثير انواع روشهاي بسته بندي و دماي نگهداري برخصوصيات کمي و کيفي برگهء خربزه مورد مطالعه قرار گرفت. از ارقام تاشکندي و خاتوني ميوه خربزه، محلول اسمزي صفر و 10 درصد ساکارز و خشک کن کابينتي براي تهيه برگه استفاده شد. برگه هاي توليدي با دو روش تحت اتمسفر تغيير يافته (با فيلم دولايه PE-PA با ضخامت 85 ميکرون، دو ترکيب گازي: 70 درصد دي اکسيدکربن، 30 درصد نيترژن (اتمسفر 1) و 60 درصد دي اکسيدکربن، 40 درصد نيترژن (اتمسفر 2)) و بدون تغيير در اتمسفر (با دو فيلم پلي اتيلن و پلي استايرن) بسته بندي و در 2 دماي 25oC و 4oC نگهداري شدند.پس از 6 ماه، ماکزيمم نيروي وارده بر بافت در نمونه تيمار شاهد نگهداري شده در 25oC و درنمونه تيمار اسمزي 10 درصد نگهداري شده در 4oC، به ترتيب حداکثر و حداقل بودند. برگهء پيش تيمار شده با محلول اسمزي 10 درصد و بسته بندي شده در اتمسفر 1 داراي حداقل ميزان فعاليت آب بود. برگه نگهداري شده در دماي 4oC داراي ميزان روشني (*L) و زردي (*b) بيشتر بود. برگه توليد شده از رقم خاتوني داراي ميزان قرمزي (*a) بيشتر بود. برگه پيش تيمار شده با محلول 10 درصد و بسته بندي شده با اتمسفر 2 داراي حداقل ميزان قرمزي (*a) بود. برگه پيش تيمار شده با محلول 10 درصد اسمزي، بسته بندي شده در اتمسفر 2 و نگهداري شده در 4oC داراي حداقل ميزان اکسيژن و حداکثر ميزان دي اکسيد کربن در بسته بود. با توجه به نتايج مشخص شد که برگه خربزه رقم تاشکندي پيش تيمار شده با محلول 10 درصد اسمزي، بسته بندي شده در اتمسفر 2 و نگهداري شده در 4 درجه سانتي گراد نسبت به ساير تيمارها، در مدت نگهداري خصوصيات کمي و کيفي خود را بيشتر حفظ نموده بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی