نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير اسانس هاي ريحان و مريم گلي کبير بر رشد ليستريا مونوسيتوژنز و آسپرژيلوس فلاووس در پنير سفيد ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آمل، ایران
 
چکیده: 
با توجه به تاثيرات منفي نگهدارنده هاي شيميايي بر سلامت مصرف کنندگان، توجه مراجع قانوني و صنايع غذايي بر کاربرد اسانس ها و عصاره هاي گياهي بعنوان نگهدارنده هاي طبيعي در مواد غذايي متمرکز شده است. در اين پژوهش تاثير اسانس هاي ريحان و مريم گلي کبير بر رشد ليستريا مونوسيتوژنز و آسپرژيلوس فلاووس طي دوره نگهداري پنير سفيد ايراني مورد مطالعه قرار گرفت. روش هاي بکار رفته در اين تحقيق مشتمل بر تعيين حداقل غلظت مهارکنندگي رشد (MIC)، حداقل غلظت باکتري کشي (MBC) و حداقل غلظت قارچ کشي (MFC) اسانس ها، تعيين تاثير غلظت هاي مختلف اسانس ها بر رشد ليستريا و آسپرژيلوس در پنير طي دوره نگهداري محصول بود. ترکيبات اصلي اسانس مريم گلي کبير شامل ليناليل استات، لينالول و اسانس ريحان شامل لينالول و آلفا-کادينول بود.MIC و MBC اسانس مريم گلي، به ترتيب، معادل 0.015% و 0.02% و اسانس ريحان برابر با 0.05% و 0.06% براي ليستريا بود. همچنين، MIC و MFC در برابر آسپرژيلوس براي اسانس مريم گلي معادل 0.5% و 0.65% و براي اسانس ريحان برابر با 0.6% و 0.8% بدست آمد. غلظت 0.35 اسانس مريم گلي و 0.5% اسانس ريحان از توليد اسپور توسط قارچ در محيط کشت جلوگيري نمود. اسانس مريم گلي در غلظت 1% طي دوره نگهداري پنير از رشد آسپرژيلوس بطور کامل بازداري نمود و جمعيت ليستريا را نسبت به شاهد log 6 کاهش داد. اسانس ريحان تاثير ضدميکربي ضعيف تري نسبت به اسانس مريم گلي کبير نشان داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عزیزخانی، م.، و توریان، ف.، و بریری، م. (1395). بررسی تاثیر اسانس های ریحان و مریم گلی کبیر بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز و آسپرژیلوس فلاووس در پنیر سفید ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(2 (پیاپی 38)), 286-295. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300204



Vancouver : کپی

عزیزخانی مریم، توریان فهیمه، بریری مریم. بررسی تاثیر اسانس های ریحان و مریم گلی کبیر بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز و آسپرژیلوس فلاووس در پنیر سفید ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2022May29];12(2 (پیاپی 38)):286-295. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300204



IEEE : کپی

عزیزخانی، م.، توریان، ف.، بریری، م.، 1395. بررسی تاثیر اسانس های ریحان و مریم گلی کبیر بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز و آسپرژیلوس فلاووس در پنیر سفید ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(2 (پیاپی 38)), pp.286-295. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300204.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 289 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی