برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه برخي ازخصوصيات فيزيکي و شيميايي سه ژنوتيپ زرشک دانه دار بومي استان سمنان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

کسب اطلاعات در مورد گياهان بومي بعنوان منابع غذايي عملگر (فراسودمند) رو به افزايش است. يکي از اين گياهان، گونه هاي وحشي زرشک (Berberis. Spp.) مي باشد که بررسي خصوصيات فيزيکي و شيميايي آنها مي تواند زمينه کاربردشان را در صنايع غذايي و دارويي فراهم کند. لذا در اين پژوهش بمنظور معرفي بيشتر اين گياه ارزشمند بومي، سه ژنوتيپ موجود در باغ کلکسيون زرشک پژوهشکده علوم و صنايع غذايي درسال 1390 جمع آوري و برخي از خواص فيزيکي و شيميايي آنها مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاکي از آن بود که بين خصوصيات فيزيکي بررسي شده فقط در طول ميوه سه ژنوتيپ اختلاف آماري معني داري در سطح 5 درصد وجود داشت. هر سه ژنوتيپ حاوي ميزان بالاي چربي، پروتئين، کربوهيدرات و خاکستر بودند. ژنوتيپ نوشين داراي بالاترين قند احياکننده (8.03±0.222) و در نتيجه داراي مزه شيرين تري نسبت به دو ژنوتيپ ديگر بود. هر سه ژنوتيپ در مقايسه با ساير ميوه ها رنگي نظير شاتوتو زغال اخته حاوي مقادير قابل توجهي آنتوسيانين (950.17-3927.60 ميلي گرم/ ليتر) و ترکيبات فنلي (9.79-12.35 گرم/ ليتر) بودند که بيانگر خواص سلامت بخش اين ميوه هاي خودرو و بومي مي باشد. بلحاظ مواد معدني هر سه ژنوتيپ غني از ريزمغذي هاي مورد نياز بدن انسان نظير پتاسيم، کلسيم، منيزيم و روي بودند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 166
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی