نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه برخي ازخصوصيات فيزيکي و شيميايي سه ژنوتيپ زرشک دانه دار بومي استان سمنان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
کسب اطلاعات در مورد گياهان بومي بعنوان منابع غذايي عملگر (فراسودمند) رو به افزايش است. يکي از اين گياهان، گونه هاي وحشي زرشک (Berberis. Spp.) مي باشد که بررسي خصوصيات فيزيکي و شيميايي آنها مي تواند زمينه کاربردشان را در صنايع غذايي و دارويي فراهم کند. لذا در اين پژوهش بمنظور معرفي بيشتر اين گياه ارزشمند بومي، سه ژنوتيپ موجود در باغ کلکسيون زرشک پژوهشکده علوم و صنايع غذايي درسال 1390 جمع آوري و برخي از خواص فيزيکي و شيميايي آنها مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاکي از آن بود که بين خصوصيات فيزيکي بررسي شده فقط در طول ميوه سه ژنوتيپ اختلاف آماري معني داري در سطح 5 درصد وجود داشت. هر سه ژنوتيپ حاوي ميزان بالاي چربي، پروتئين، کربوهيدرات و خاکستر بودند. ژنوتيپ نوشين داراي بالاترين قند احياکننده (8.03±0.222) و در نتيجه داراي مزه شيرين تري نسبت به دو ژنوتيپ ديگر بود. هر سه ژنوتيپ در مقايسه با ساير ميوه ها رنگي نظير شاتوتو زغال اخته حاوي مقادير قابل توجهي آنتوسيانين (950.17-3927.60 ميلي گرم/ ليتر) و ترکيبات فنلي (9.79-12.35 گرم/ ليتر) بودند که بيانگر خواص سلامت بخش اين ميوه هاي خودرو و بومي مي باشد. بلحاظ مواد معدني هر سه ژنوتيپ غني از ريزمغذي هاي مورد نياز بدن انسان نظير پتاسيم، کلسيم، منيزيم و روي بودند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فرهادی چیتگر، م.، و وریدی، م.، و وریدی، م.، و بالندری، ا. (1395). مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(2 (پیاپی 38)), 250-260. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300192



Vancouver : کپی

فرهادی چیتگر محمد، وریدی مهدی، وریدی محمدجواد، بالندری احمد. مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2022July06];12(2 (پیاپی 38)):250-260. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300192



IEEE : کپی

فرهادی چیتگر، م.، وریدی، م.، وریدی، م.، بالندری، ا.، 1395. مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(2 (پیاپی 38)), pp.250-260. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300192.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 89 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی