مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: خرداد و تير 1395 , دوره 12 , شماره 2 (پياپي 38) ; از صفحه 214 تا صفحه 225 . عنوان مقاله: بررسي ويژگي هاي بافتي ميوه گلابي طي فرآيند خشک کردن در خشک کن قفسه اي نویسندگان: حيدري فروشاني محمدمهدي, نصيري سيدمهدي* آدرس: * گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران چکیده: در اين تحقيق روند تغييرات ويژگي هاي بافتي گلابي در تيمارهاي مختلف خشک شدن به صورت لايه نازک در يک خشک کن قفسه اي در تيمارهاي مختلف دما و سرعت هواي خشک کن مورد بررسي و مقايسه قرار گرفتند. آزمايش هاي خشک کردن در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتي گراد) و سه سطح سرعت هوا (0.5، 1 و 1.5 متر بر ثانيه) انجام گرفت و ويژگي هاي بافتي نمونه هاي گلابي در پنج سطح محتواي رطوبتي (82، 66، 51، 35 و 20 درصد بر اساس وزن مرطوب) در شرايط مختلف خشک کردن اندازه گيري شد. در اين پژوهش از يک سيستم داده برداري بر- خط براي جمع آوري اطلاعات استفاده شد. نتايج حاکي از آن بود که ويژگي هاي بافتي نمونه ها در طول فرايند خشک کردن تغيير کرده و اين تغييرات مرتبط با شرايط خشک کردن است. با کاهش رطوبت محصول طي فرايند خشک شدن سختي بصورت نمايي و پيوستگي بصورت خطي کاهش و قابليت ارتجاعي و چسبندگي به صورت خطي افزايش يافت. قابليت جويدن در دامنه رطوبت اندازه گيري شده روند سهمي شکل از خود نشان داد به نحوي که بيشترين مقدار آن در محدوده رطوبت 40 تا 50 درصد مشاهده شد. تجزيه واريانس نشان داد تاثير دما بر ويژگي هاي سختي، قابليت ارتجاعي و قابليت جويدن معني دار (p<0.01) بود در حالي که بر پيوستگي و چسبندگي معني دار نبود. افزون بر آن، مشخص شد که اثر سرعت هوا بر تمام اين ويژگي ها معني دار است. از آنجا که بر اساس نتايج به دست آمده کمترين مقدار قابليت جويدن (0.46 ژول) مربوط به دماي 40 درجه سانتي گراد و سرعت 1 متر بر ثانيه بوده اين تيمار بعنوان مطلوب ترين تيمار خشک کردن گلابي پيشنهاد مي گردد. مدت زمان خشک شدن در اين تيمار در حدود 33.5 ساعت بود که از کمترين زمان خشک شدن در شرايط 60 درجه سانتي گراد و 1.5 متر بر ثانيه تقريبا 24 ساعت طولاني تر و از بلندترين آن در شرايط خشک شدن 40 درجه سانتي گراد و 0.5 متر بر ثانيه در حدود 6.5 ساعت کوتاه تر بود. کلید واژه: گلابي(Q1)خشک شدن(Q2)خواص بافتي(Q2)خشک کن قفسه اي(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: انگورتنظیم کننده های رشد گیاهیکالوسریزازدیادیرطوبتآماده سازیرطوبت نسبیانرژی فعال سازی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثر دما و سرعت جابجايي هوا بر سينتيک خشک کردن و راندمان استخراج اسانس پونهادغام خشک کن جابجايي و تشعشعي جهت کاهش زمان خشک شدنتعيين شرايط بهينه خشک کردن دانه انار در خشک کن خورشيدي با استفاده از روش سطح پاسختاثير تغييرات دما و سرعت هوا بر فرآيند خشک کردن بادام زميني در خشک کن هواي داغ بررسي اثر دما و سرعت جريان هوا بر برخي از ويژگي هاي برش هاي گلابي در طول فرايند خشک شدن و استفاده از پردازش تصوير مقالات همایشی مرتبط: تاثیر سرعت هوای خشک کن بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالمکاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات رطوبت گل محمدی (Rosa damascene) در خشک کن جریان هوای داغتاثیر دماهای مختلف خشک کردن بر میزان اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis)مقایسه خشک کردن میوه ها و سبزیجات به روش خشک کردن سنتی و خشک کردن تحت خلاء به کمک مایکروویوتاثیر دو روش خشک کردن در کیفیت برگه گلابی سردشت ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 106 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی