برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  47 , شماره  3 ; از صفحه 569 تا صفحه 575 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه سينتيک خشک کردن قارچ خوراکي پيش تيمار شده با آب گيري اسمزي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

خشک کردن از جمله رايج ترين روش هاي نگهداري قارچ دکمه اي است. اسلايس و پودر قارچ خشک شده در انواع مواد غذايي مانند سوپ ها و سس ها به مصرف مي رسد. در اين تحقيق اثر پيش تيمار آب گيري اسمزي بر سينتيک خشک کردن هواي داغ قارچ خوراکي بررسي شد. اسلايس هاي نازک قارچ در محلول اسمزي حاوي 5 درصد کلريد سديم و 0.5 درصد کلرور کلسيم در دماي 40oC به مدت 120 دقيقه غوطه ور شدند. سپس نمونه ها در جريان هواي داغ (با سرعت 1.8 متر بر ثانيه) در دماي 50 و 60oC تا رسيدن به رطوبت نهايي مطلوب خشک شدند. ضريب انتشار موثر رطوبت، انرژي فعال سازي، مقدار چروکيدگي، جذب آب مجدد و شاخص هاي رنگي قارچ بعد از خشک کردن با هواي داغ اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که پيش تيمار اسمزي زمان خشک کردن نمونه ها را به طور معني داري (p<0.05) کاهش و سرعت خشک کردن را افزايش داد. ضريب انتشار موثر رطوبت در نمونه هاي پيش تيمار شده نسبت به نمونه  کنترل افزايش يافت. با اعمال پيش تيمار آب گيري اسمزي انرژي فعال سازي در جريان خشک کردن قارچ به طور معني داري (p<0.05) کاهش يافت. اعمال پيش تيمار آب گيري اسمزي باعث کاهش مقدار چروکيدگي، نسبت جذب آب مجدد و شاخص روشني (L) قارچ خشک شده گرديد، اما تاثير معني داري (p<0.05) بر تغيير رنگ کلي و شاخص هاي a و b نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اصل نژادی، س.، و پیغمبردوست، س. (1395). مطالعه سینتیک خشک کردن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با آب گیری اسمزی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 47(3), 569-575. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300149



Vancouver : کپی

اصل نژادی سمیرا، پیغمبردوست سیدهادی. مطالعه سینتیک خشک کردن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با آب گیری اسمزی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1395 [cited 2021August02];47(3):569-575. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300149



IEEE : کپی

اصل نژادی، س.، پیغمبردوست، س.، 1395. مطالعه سینتیک خشک کردن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با آب گیری اسمزی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 47(3), pp.569-575. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300149.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 186 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی