برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  47 , شماره  3 ; از صفحه 561 تا صفحه 568 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر بيماري تغيير رنگ شلتوک بر کيفيت ظاهري، برخي خواص تبديل برنج و مقاومت خمشي دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
 
چکیده: 

بيماري تغيير رنگ شلتوک ناشي از قارچ هاي بيماري زا در شرايط باران هاي مستمر همزمان با خوشه دهي موجب بروز خسارت زيادي مي شود. در اين تحقيق، اثر تغيير رنگ سه رقم شلتوک (هاشمي، گوهر و خزر) و شاخص آلودگي دانه در دو سطح (شاخص آلودگي بالا و پايين) در آزمايش فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفي برکيفيت ظاهري دانه، خصوصيات تبديلي و مقاومت خمشي دانه بررسي شد. راندمان تبديل، درجه سفيدي، مقاومت خمشي، طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه اي) در شاخص آلودگي بالا بطور معني داري کمتر از مقادير آنها در شاخص آلودگي پايين بود. برنج شکسته در شاخص آلودگي بالا در مقايسه با شاخص آلودگي پايين در ارقام خزر، گوهر و هاشمي به ترتيب 5.33، 1.53 و 2.52 درصد افزايش يافت. بنابراين، بيماري تغيير رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشي و اندازه دانه ها، در نتيجه کاهش راندمان تبديل، درصد برنج سالم و درجه سفيدي برنج شده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 164
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی