برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  47 , شماره  3 ; از صفحه 561 تا صفحه 568 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر بيماري تغيير رنگ شلتوک بر کيفيت ظاهري، برخي خواص تبديل برنج و مقاومت خمشي دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
 
چکیده: 
بيماري تغيير رنگ شلتوک ناشي از قارچ هاي بيماري زا در شرايط باران هاي مستمر همزمان با خوشه دهي موجب بروز خسارت زيادي مي شود. در اين تحقيق، اثر تغيير رنگ سه رقم شلتوک (هاشمي، گوهر و خزر) و شاخص آلودگي دانه در دو سطح (شاخص آلودگي بالا و پايين) در آزمايش فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفي برکيفيت ظاهري دانه، خصوصيات تبديلي و مقاومت خمشي دانه بررسي شد. راندمان تبديل، درجه سفيدي، مقاومت خمشي، طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه اي) در شاخص آلودگي بالا بطور معني داري کمتر از مقادير آنها در شاخص آلودگي پايين بود. برنج شکسته در شاخص آلودگي بالا در مقايسه با شاخص آلودگي پايين در ارقام خزر، گوهر و هاشمي به ترتيب 5.33، 1.53 و 2.52 درصد افزايش يافت. بنابراين، بيماري تغيير رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشي و اندازه دانه ها، در نتيجه کاهش راندمان تبديل، درصد برنج سالم و درجه سفيدي برنج شده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مباشرامینی، م.، و علیزاده، م.، و پاداشت دهکایی، ف.، و الهی نیا، س.، و خداپرست، س. (1395). بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 47(3), 561-568. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300148



Vancouver : کپی

مباشرامینی محمد، علیزاده محمدرضا، پاداشت دهکایی فریدون، الهی نیا سیدعلی، خداپرست سیداکبر. بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1395 [cited 2021December04];47(3):561-568. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300148



IEEE : کپی

مباشرامینی، م.، علیزاده، م.، پاداشت دهکایی، ف.، الهی نیا، س.، خداپرست، س.، 1395. بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری, برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 47(3), pp.561-568. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300148.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 172 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی