مشخصات مقاله عنوان نشریه: مهندسي بيوسيستم ايران (علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: پاييز 1395 , دوره 47 , شماره 3 ; از صفحه 415 تا صفحه 423 . عنوان مقاله: طبقه بندي عسل هاي با منشأ گياهي مختلف با استفاده از يک سامانه ماشين بويايي نویسندگان: حاجي نژاد محمد, محتسبي سيدسعيد*, قاسمي ورنامخواستي مهدي, آغباشلو مرتضي آدرس: * دانشکده مهندسی و فناوری، دانشگاه تهران چکیده: عسل مايعي شيرين و گرانرو است که زنبور عسل آن را از شهد گلها توليد مي نمايد . عسل به طور کلي يک ترکيب محلول در آب بسيار غليظ قندي است که به لحاظ داشتن برخي مواد تخميري در تبادلات غذايي و کمک به هضم غذا، بالاترين مرتبه را در ميان غذاها دارد. بو يکي از پارامترهاي مهم در طبقه بندي عسل است و گازهايي که در بوي عسل دخالت دارند حاصل از بوي گرده گل هاي جمع آوري شده توسط زنبور عسل و فعاليت هاي آن براي تبديل گرده به عسل است. بنابراين بوي ساطع شده از عسل بسته به گل هاي مختلف، مي تواند متفاوت باشد. همين عوامل سبب استفاده از يک سامانه ماشين بويايي بر پايه حسگرهاي نيمه هادي اکسيد فلزي (MOS) به منظور طبقه بندي عسل هاي با منشا گياهي مختلف گرديده است. هفت نوع عسل با منشاهاي گياهي مختلف تهيه شده و از هرکدام 10 نمونه و جمعا 70 نمونه، هر کدام به وزن 5 گرم اماده شدند. سپس نمونه ها در داخل پتري ديش استريليزه گذاشته شده و مورد آزمايش قرار گرفتند. آزمايش در سه مرحله تصحيح خط مبنا، تزريق گاز نمونه و پاک سازي حسگرها انجام گرفت. داده ها با روش پيش پردازش کسري براي جلوگيري از برازش بيش از حد و همچنين کاهش داده هاي ورودي، نرمال سازي شدند. تحليل مولفه اصلي (PCA)، تحليل تفکيک خطي (LDA) و شبکه عصبي مصنوعي (ANN) روش هايي بودند که به منظور طبقه بندي و تحليل ويژگي هاي استخراجي از سيگنال هاي ماشين بويايي استفاده گرديدند. براي طبقه بندي عسل هاي با منشا گياهي مختلف با استفاده از ماشين بويايي، نتايج شامل 97% واريانس به روش PCA، و دقت طبقه بندي براي روش هاي LDA و ANN به ترتيب 78.3% و 88.5% بود. نتايج حاصله نشان داد که سامانه ماشين بويايي مورد استفاده در اين پژوهش، مي تواند يک ابزار قابل اعتماد براي طبقه بندي عسل هاي با منشا گياهي مختلف باشد. کلید واژه: تحليل مولفه اصلي(Q1)تحليل تفکيک خطي(Q1)شبکه عصبي مصنوعي(Q2)حسگرهاي گازي(Q1)کيفيت(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پیش بینیناحیه بندیتحلیل مولفه های اصلیگشتاورهای خطیARIMAشبکه های عصبیشبکه عصبیشبکه های عصبی مصنوعیجوجه های گوشتیاجزا عملکرداجزای عملکردجوجه گوشتی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: زنبور عسلبررسي مقايسه اي ساختار شيميايي و خواص ضد ميكروبي عسل هاي مناطقي از ايرانمقايسه ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و رفتار رئولوژيکي عسل هاي طبيعي با عسل هاي شکري و تقلبيهم بستگي توليد عسل و صفات مورفولوژيك زنبور عسل در اصفهاناستفاده از گرده براي تعيين نوع عسل مقالات همایشی مرتبط: مروری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی عسل بدست آمده از برخی گیاهان داروییتاثیر فرآیند حرارتی بر ویژگی های کیفی عسلپرتودهی مواد غذایی: اثر پرتوی گاما بر روی عسلبررسی خواص ضد سرطانی عسل و سایر محصولات زنبور عسلفواید عسل در طب اسلامی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی