5 SID.ir | بررسي فعاليت ضد مخمري لاکتوباسيلوس برويس و انتروکوکوس فاسيوم جدا شده از چال (شير تخميري شتر) بر مخمر هاي عامل فساد مواد غذايي در دوغ

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت ضد مخمري لاکتوباسيلوس برويس و انتروکوکوس فاسيوم جدا شده از چال (شير تخميري شتر) بر مخمر هاي عامل فساد مواد غذايي در دوغ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسي صنايع غذايي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

در مطالعات گوناگون تاثير ضد ميکروبي اسيد لاکتيک باکتري ها به اثبات رسيده است. هدف از اين مطالعه بررسي تاثير ضد مخمري باکتري هاي لاکتيکي جدا شده از چال به عنوان نگهدارنده زيستي در دوغ براي کاهش استفاده از نگهدارنده شيميايي بوده است. براي اين منظور فعاليت ضد مخمري لاکتوباسيلوس برويسو انتروکوکوس فاسيوم عليه ساکارومايسس سرويزيه، کليورومايسس مارکسيانوس و رودوترولا گلوتينيس به روش دولايه و در مدل غذايي (دوغ) صورت گرفت. نتايج نشان داد لاکتوباسيلوس برويس و انتروکوکوس فاسيوم داراي بازدارندگي قوي عليه رودوترولا گلوتينيس مي باشند. نتايج حاصل از آناليز آماري نشان داد که ميزان مخمر رودوترولا گلوتينيس برخلاف دو مخمر مورد استفاده ديگر نسبت به نمونه کنترل در طي 15 روز ماندگاري به ميزان يک سيکل لگاريتمي کاهش يافته است. بنابراين مي توان استفاده از جدايه هاي اسيد لاکتيک باکتريايي بدست آمده از چال را به عنوان نگهدارنده زيستي به همراه نگهدارنده هاي شيميايي به منظور کاهش مقدار آنها پيشنهاد کرد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 216
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی