مشخصات مقاله عنوان نشریه: مهندسي بيوسيستم ايران (علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: زمستان 1395 , دوره 47 , شماره 4 ; از صفحه 643 تا صفحه 649 . عنوان مقاله: بررسي فعاليت ضد مخمري لاکتوباسيلوس برويس و انتروکوکوس فاسيوم جدا شده از چال (شير تخميري شتر) بر مخمر هاي عامل فساد مواد غذايي در دوغ نویسندگان: خميري مرتضي*, عيسي زاده رازليقي سميرا, نصراله زاده احمد آدرس: * گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان چکیده: در مطالعات گوناگون تاثير ضد ميکروبي اسيد لاکتيک باکتري ها به اثبات رسيده است. هدف از اين مطالعه بررسي تاثير ضد مخمري باکتري هاي لاکتيکي جدا شده از چال به عنوان نگهدارنده زيستي در دوغ براي کاهش استفاده از نگهدارنده شيميايي بوده است. براي اين منظور فعاليت ضد مخمري لاکتوباسيلوس برويسو انتروکوکوس فاسيوم عليه ساکارومايسس سرويزيه، کليورومايسس مارکسيانوس و رودوترولا گلوتينيس به روش دولايه و در مدل غذايي (دوغ) صورت گرفت. نتايج نشان داد لاکتوباسيلوس برويس و انتروکوکوس فاسيوم داراي بازدارندگي قوي عليه رودوترولا گلوتينيس مي باشند. نتايج حاصل از آناليز آماري نشان داد که ميزان مخمر رودوترولا گلوتينيس برخلاف دو مخمر مورد استفاده ديگر نسبت به نمونه کنترل در طي 15 روز ماندگاري به ميزان يک سيکل لگاريتمي کاهش يافته است. بنابراين مي توان استفاده از جدايه هاي اسيد لاکتيک باکتريايي بدست آمده از چال را به عنوان نگهدارنده زيستي به همراه نگهدارنده هاي شيميايي به منظور کاهش مقدار آنها پيشنهاد کرد. کلید واژه: لاکتوباسيلوس برويس(Q1)انتروکوکوس فاسيوم(Q1)ضد مخمري(Q1)روش دولايه(Q1)دوغ(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پری بیوتیکلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسلاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس کازئی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: جداسازي و شناسايي فلورلاکتيکي پنير ليقوان از توليد تا رسيدنشناسايي مولکولي جدايه هاي لاکتيکي بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسي فعاليت ضد قارچي لاکتوباسيلوس برويس وانتروکوکوس فاسيوم ايزوله شده عليه پني سيليوم کرايسوژنومجداسازي و شناسايي باکتري هاي اسيد لاکتيک دوغ شير شتر تک کوهانه ايراني و بررسي خواص تکنولوژيکي آن هابررسي اثر بازدارندگي گونه هاي لاکتوباسيلوس جدا شده از مدفوع کودکان بر رشد برخي از باکتري هاي بيماريزاي روده و معدهشناسايي انتروکوکوس فکاليس و انتروکوکوس فاسيوم در نمونه هاي باليني بيمارستان هاي تهران با روش هاي فنوتيپي و ژنوتيپي به همراه بررسي الگوي حساسيت آنتي بيوتيکي آنها در سال 1394 مقالات همایشی مرتبط: کاربرد باکتری انتروکوکوس فاسیوم (Enterococcus faecium) به عنوان یک گونه پروبیوتیک در صنعت پرورش آبزیانجایگزینی نگهدارنده های طبیعی و بیولوژیک با نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذاییبررسی اثر ضد قارچی جدایه های اسید لاکتیک پنیر لیقوان بر روی مخمر رودوتورولا به عنوان شاخص فساد میکروبی آبمیوهتولید گاما آمینو بوتیریک اسید با استفاده از لاکتوباسیلوس برویستولید گابا با استفاده از لاکتوباسیلوس برویس و سنجش تولید آن توسط HPLC ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 92 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی