برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  47 , شماره  2 ; از صفحه 269 تا صفحه 278 .
 
عنوان مقاله: 

ترک خوردگي تنشي شلتوک تحت تاثير شرايط فرآيندهاي خشک کردن و استراحت دهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثر فرآيندهاي خشک کردن متناوب و پيوسته بر ترک خوردگي شلتوک ارقام هاشمي و کوهسار بررسي شد. ترک خوردگي دانه ها بر مبناي شاخص ترک تنشي ارزيابي شد. آزمايش ها در دماهاي خشک کردن و استراحت دهي 30، 45 و 60oC، زمان هاي خشک کردن 20، 40 و 60min و زمان استراحت دهي ثابت 80min انجام شد. شاخص ترک تنشي هنگام خشک کردن به روش متناوب نسبت به روش پيوسته به طور معني داري در دماهاي 30، 45 و 60oC به ترتيب از 43.5 به 17، 74.25 به 28.3 و 83 به 58.4 کاهش پيدا کرد. همچنين مقدار شاخص ترک تنشي بلافاصله پس از عمليات خشک کردن نسبت به مقدار آن پس از گذشت 48 ساعت از زمان عمليات به صورت معني داري از 28.78 به 46.73 افزايش يافت. افزايش دماي استراحت دهي به علت يکنواخت کردن سريع تر رطوبت درون دانه، سبب کاهش کل زمان فرآيند خشک شدن و شاخص ترک تنشي شد. بنابراين، با انجام عمليات استراحت دهي مناسب مي توان ضمن حفظ کيفيت محصول کل زمان خشک شدن دانه را نيز به طور قابل ملاحظه اي کاهش داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی