برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  47 , شماره  2 ; از صفحه 231 تا صفحه 242 .
 
عنوان مقاله: 

اثر شرايط استخراج اسيدي بر بازده و ويژگي هاي کيفي پکتين حاصل از پوست نارنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

نارنج از جمله محصولات بومي ايران است که به فراواني در صنعت غذا، دارو و مواد آرايشي- بهداشتي مورد استفاده قرار مي گيرد. پوست اين ميوه منبع غني از پکتين است و عموما بعنوان ضايعات دور ريخته مي شود. در اين مطالعه، از روش سطح پاسخ و طرح باکس- بنکن، براي بهينه سازي و بررسي اثر متغيرهاي مستقل (دما، زمان و (pH بر بازده توليد پکتين و درجه استريفيکاسيون پکتين استخراجي استفاده شد. سپس درصد گالاکتورونيک اسيد، خواص امولسيفايري، ويسکوزيته و طيف FT-IR پکتين حاصل از شرايط بهينه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد، بازده استخراج و درجه استريفيکاسيون پکتين حاصل از شرايط مختلف استخراج، به ترتيب در دامنه 27.5-5 و 46.5-6.6 درصد متغير است. بالاترين بازده پکتين در دما95oC ، زمان 90 دقيقه و pH برابر با 1.5، 28.78 درصد پيش بيني شد که از طريق آزمايشات اعتبارسنجي، تائيد گرديد. پکتين استخراجي در شرايط بهينه استخراج داراي درجه استريفيکاسيون 24.6 درصد، بازده گالاکتورونيک اسيد 75.5 درصد، فعاليت امولسيفايري برابر با 45.6 درصد و پايداري امولسيون مناسب بوده و همچنين محلول آن در غلظت هاي پايين (کمتر و مساوي 1 درصد حجمي/ وزني) داراي رفتار نيوتني است، اما با افزايش غلظت از نيوتني به سودوپلاستيک تغيير رفتار مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 183
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی