برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  17 , شماره  3 ; از صفحه 251 تا صفحه 257 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي تنوع ژنتيکي محتواي آهن و روي دانه در ژنوتيپ هاي گندم نان (.Triticum aestivum L) در شرايط ديم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پژوهشی بیوتکنولوژی مقاومت به خشکی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی
 
چکیده: 

کمبود آهن و روي در جيره غذايي باعث بروز سوء تغذيه در مردم بسياري از کشورهاي جهان مي شود. با توجه به اينکه فرايند جذب، انتقال و ذخيره عناصر ريزمغذي در دانه تحت کنترل عوامل ژنتيکي است، تحقيقات جهت شناسايي ژنوتيپ هايي که توانايي جذب بيشتر اين عناصر را از خاک داشته و بتوانند مقادير بيشتري از آنها را در دانه ذخيره کنند، در حال گسترش است. هدف از اجراي اين پژوهش که در سال زراعي 91-1390 در مزرعه موسسه تحقيقات کشاورزي ديم (ايستگاه سرارود) در قالب طرح آماري بدون تکرار اجرا شد، ارزيابي تنوع ژنتيکي در 142 ژنوتيپ گندم نان از نظر محتواي آهن و روي در دانه و رابطه آنها با عملکرد و اجزاي عملکرد در شرايط ديم در مقايسه با دو رقم زراعي ريژاو و آذر2 (به عنوان شاهد) بود. نتايج نشان داد که محتواي آهن و روي دانه در ژنوتيپ هاي گندم مورد ارزيابي به ترتيب از 70 تا 109 و 31 تا 61 ميلي گرم در کيلوگرم متغير بود. رقم آذر2 به طور معني داري محتواي روي دانه بيشتري از رقم ريژاو داشت. محتواي آهن دانه هيچ کدام از ژنوتيپ هاي مورد ارزيابي بيشتر از رقم هاي ريژاو و آذر2 نبود. نتايج حاصل از تجزيه همبستگي بين صفات نيز نشان داد که همبستگي معني داري بين محتواي آهن و روي دانه وجود نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

الفتی، س.، و بهرامی نژاد، ص.، و حق ‌پرست، ر.، و رجبی، ر. (1394). ارزیابی تنوع ژنتیکی محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) در شرایط دیم. مجله علوم زراعی ایران, 17(3), 251-257. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300034



Vancouver : کپی

الفتی سمیرا، بهرامی نژاد صحبت، حق ‌پرست رضا، رجبی رحمان. ارزیابی تنوع ژنتیکی محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) در شرایط دیم. مجله علوم زراعی ایران. 1394 [cited 2021July27];17(3):251-257. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300034



IEEE : کپی

الفتی، س.، بهرامی نژاد، ص.، حق ‌پرست، ر.، رجبی، ر.، 1394. ارزیابی تنوع ژنتیکی محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) در شرایط دیم. مجله علوم زراعی ایران, [online] 17(3), pp.251-257. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300034.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی