نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  4 , شماره  13 ; از صفحه 37 تا صفحه 45 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات محتوي رنگدانه هاي فتوسنتزي، پارامترهاي فلورسنس کلروفيلي و عناصر غذايي در گياه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسی بیابان، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
 
چکیده: 
شوري يکي از تنش هاي اصلي محيطي است که اثر بازدارنده بر رشد و متابوليسم گياهان دارد. تنش شوري فيزيولوژي گياه را در سطوح کلي و سلولي، از طريق ايجاد تنش خشکي و بر هم زدن تعادل يوني، تحت تاثير قرار مي دهد. به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف شوري بر محتواي رنگدانه هاي فتوسنتزي و عناصر غذايي گياه اشنان (Seidlitzia rosmarinus L.)، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي در پنج تکرار و با پنج سطح شوري شامل صفر، 0.25، 0.5، 0.75 و 1 درصد (بر اساس وزن خاک خشک گلدان ها) اجرا گرديد. نتايج داد که يک رابطه مستقيم و منفي بين افزايش سطوح شوري و کليه پارامترهاي مربوط به رنگدانه هاي اصلي و همچنين يک فرآيند رقابتي بين يون هاي سديم و کلر با يون هاي پتاسيم و کلسيم برقرار است. همچنين مشخص گرديد بيشتر پارامترهاي فلورسنس کلروفيلي در سطوح شوري بالا (0.70%?) تغيير معني دار نشان داده اند. با توجه به نتايج اين پژوهش اين گياه با جذب عناصر سديم و کلر در اندام هايش مي تواند متحمل شوري شده و براي اصلاح و احياي خاک هاي شور مورد استفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حیدرنژاد، س.، و رنجبرفردوئی، ا.، و ولی، ع. (1394). بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی, 4(13), 37-45. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299877



Vancouver : کپی

حیدرنژاد سمیه، رنجبرفردوئی ابوالفضل، ولی عباسعلی. بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1394 [cited 2022May21];4(13):37-45. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299877



IEEE : کپی

حیدرنژاد، س.، رنجبرفردوئی، ا.، ولی، ع.، 1394. بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی, [online] 4(13), pp.37-45. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299877.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی