برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  6 , شماره  2 ; از صفحه 157 تا صفحه 170 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر امواج مايکروويو بر ترکيبات شيميايي و فعاليت ضداکسايشي و ضدقارچي اسانس مورتلخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران
 
چکیده: 

هدف از اين تحقيق، استخراج اسانس گياه مورتلخ به روش تقطير آبي به کمک مايکروويو و تقطير آبي ساده و سپس، مقايسه بازده و سينتيک استخراج، ترکيبات شيميايي، ويژگي هاي فيزيکوشيميايي، فعاليت ضداکسايشي و ضدقارچي اسانس به دست آمده از دو روش مذکور بود. بازده نهايي اسانس در روش تقطير آبي ساده (150 دقيقه)، 1.74 درصد و در روش تقطير آبي به کمک مايکروويو (45 دقيقه)، 1.71 درصد بود. تفاوت قابل ملاحظه اي بين دو روش ازنظر بازده استخراج اسانس ديده نشد، اما زمان روش تقطير آبي به کمک مايکروويو بسيار کوتاه تر بود. عدد IC50 براي روش تقطير آبي به کمک مايکروويو و تقطير آبي ساده به ترتيب 3.70 و 3.41 ميلي گرم بر ميلي ليتر به دست آمد. ترکيبات موثره اسانس به دست آمده از هر دو روش مشابه بودند. اثر ضدقارچي روي قارچ هاي مورد آزمون (آسپرژيلوس نايجر، آسپرژيلوس اوريزا، تريکودرما هاريزانوم، بيساکلاميس اسپکتابيليس، پيسيلومايسز واريوتي و پنيسيليوم کرايزوژنوم)، متفاوت بود و MIC بين 2500-78.1 ميلي گرم بر ميلي ليتر متغير بود. تريکودرما هاريزانوم مقاوم ترين و بيساکلاميس اسپکتابيليس حساس ترين قارچ ها به اسانس بودند. بنابراين، تقطير آبي به کمک مايکروويو هيچ گونه اثر نامطلوبي بر ويژگي هاي کمي و کيفي ترکيبات اسانس، فعاليت ضداکسايشي و ضدقارچي اسانس مورتلخ نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی