مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش و نوآوري در علوم و صنايع غذايي اطلاعات شماره: 1396 , دوره 6 , شماره 2 ; از صفحه 127 تا صفحه 140 . عنوان مقاله: ريزپوشاني ترکيبات زيست فعال عصاره آبي برگ زيتون در ماتريس ساکارز به روش هم تبلوري: بررسي ويژگي هاي ساختاري و پايداري نویسندگان: اكبري مهديه, صادقي ماهونك عليرضا*, قرباني محمد, كاشاني نژاد مهدي, سرابندي خشايار آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران چکیده: برگ زيتون يکي از غني ترين منابع ترکيبات فنولي با خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد.استفاده از اين ترکيبات در مواد غذايي و دارويي همواره با چالش حفاظت از آنها در طول زمان نگهداري و فراوري همراه است. در اين پژوهش ترکيبات زيست فعال عصاره آبي برگ زيتون طي فرايند هم تبلوري در ماتريس ساکارز، ريزپوشاني شد. خصوصيات پودر هم متبلور از قبيل مورفولوژي پودر، خصوصيات حرارتي، ساختار شيميايي و نيز قابليت حفظ ترکيبات فنولي و خاصيت آنتي اکسيداني فراورده طي 4 ماه نگهداري در شرايط محيطي مختلف (نور، رطوبت و دما) ارزيابي شد. نتايج خصوصيات حرارتي براي همه نمونه ها يک پيک اصلي در محدوده دمايي 190 درجه سانتي گراد مشابه نقطه ذوب ساکارز را از خود نشان داد.بررسي نمودارهاي FT-IR براي همه نمونه ها پيوند هاي شيميايي مختص به مولکول ساکارز را نشان داد. پس از اتمام دوره نگهداري، بيشترين قابليت حفظ ترکيبات فنولي در حدود 92 درصد و خاصيت آنتي اکسيداني در حدود 77.35 درصد براي فراورده هم متبلور حاوي عصاره 10 درصد نگهداري شده در شرايط تاريکي مشاهده شد. کاهش معني دار (P<0.05) در محتواي فنولي و نيز خاصيت آنتي اکسيداني براي پودرهاي نگهداري شده در شرايط نور مصنوعي و رطوبت 75 درصد در مقايسه با تاريکي و دماي 4 درجه سانتي گراد مشاهده شد. کلید واژه: پودر هم متبلور(Q1)ترکيبات فنولي(Q2)خواص حرارتي(Q1)فعاليت آنتي اکسيداني(Q2)مورفولوژي(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فعالیت ضدمیکروبیفنل کلترکیبات فنولیکDPPHریزساختارریز ساختارتغییر شکل پلاستیک شدیدخواص فیزیکیاستخراجعصاره متانولیآنتوسیانینآنتی اکسیدانصفات مورفولوژیکیسیستماتیکمرفولوژینبکا ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير فرايند خشک کردن بر ميزان ترکيبات فنولي و فعاليت آنتي اکسيداني دو رقم خرماي کلوته و مضافتي (Phoenixductylifera)ارتباط بين تغييرات فعاليت آنتي اکسيداني با مقادير متفاوت ترکيبات فنوليتعيين ميزان ترکيبات فنولي و قدرت آنتي اکسيداني پوست ميوه خرمالوويژگي هاي آنتي اکسيداني عصاره متانولي پوست انار واريته رباب (Punica granatum var. Rabbab)بررسي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره هاي آبي و الکلي (متانول، اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمي) مقالات همایشی مرتبط: تاثیر آنتی اکسیدان های فنولی سنتزی بر ویژگی های فیزیکی، ساختاری و مکانیکی فیلم های پلی لاکتیک اسیدارزیابی ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی، هگزانی و آبی میوه "به" (Cydonia oblonga)مطالعه خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنولی فلاونوئیدهای گیاهی با استفاده از محاسبات کوانتومیتاثیر روش های مختلف پخت روی فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای کل فنولی گیاه وارنگ بوبررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و تعیین مقدار ترکیبات فنولی عصاره متانولی اندام های مختلف گیاه ختمی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 94 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی