برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  2 , شماره  3 ; از صفحه 75 تا صفحه 84 .
 
عنوان مقاله: 

اثر اسانس گلپر بر پايداري باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم (PTCC 1058) در دوغ پروبيوتيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
 
چکیده: 

پروبيوتيک ها ميکروارگانيسم هايي هستند که اگر به ميزان کافي به ماده غذايي اضافه شوند براي سلامتي ميزبان مفيد خواهند بود. بخش زيادي از پروبيوتيک ها متعلق به گونه هاي باکتري هاي لاکتيک هستند. به طور سنتي، محصولات لبني سرد، روش برتر براي توليد و کشت پروبيوتيک ها است. دوغ يکي از نوشيدني هاي بومي ايران است که مصرف آن پيشينه تاريخي طولاني دارد. گلپر به عنوان طعم دهنده در مواد غذايي و نيز به عنوان گياه دارويي مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين پژوهش اسانس گياه گلپر با روش تقطير با آب استخراج شده و حداقل غلظت بازدارندگي و کشندگي اسانس گلپر به روش رقيق سازي در محيط آگار، بر باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم (PTCC 1058) در 5 غلظت 0، 0.5، %1، %2، %3، %4، %5 در محيط آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفت. اسانس گلپر در سه غلظت %1، %2 و %3 همراه باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم به دوغ اضافه گرديد و سپس اثر اسانس بر زنده ماندن باکتري لاکتوباسيلوس پلانتاروم، اسيديته، تغييرات  pHو ويژگي هاي حسي بررسي و در نهايت نتايج در سه تکرار و با نرم افزار آماري  SPSS 16بررسي شد. نتايج نشان داد که با افزايش زمان نگهداري، ميزان اين باکتري پروبيوتيک کاهش مي يابد. اين در حالي است که با افزايش غلظت اسانس گلپر، تعداد اين باکتري افزايش مي يابد. به علاوه اسانس گلپر، باعث افزايشpH  و کاهش اسيديته مي گردد که اين امر به نوبه خود باعث افزايش بقاي لاکتوباسيلوس پلانتاروم مي شود. قابل ذکر است که اين اسانس باعث تغيير معناداري در طعم، بو و پذيرش کلي نمي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جهانفر، ش.، و بیک محمدی، م.، و شریفان، ا. (1395). اثر اسانس گلپر بر پایداری باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (PTCC 1058) در دوغ پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 2(3), 75-84. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299278



Vancouver : کپی

جهانفر شیما، بیک محمدی مریم، شریفان انوشه. اثر اسانس گلپر بر پایداری باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (PTCC 1058) در دوغ پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1395 [cited 2021July25];2(3):75-84. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299278



IEEE : کپی

جهانفر، ش.، بیک محمدی، م.، شریفان، ا.، 1395. اثر اسانس گلپر بر پایداری باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (PTCC 1058) در دوغ پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 2(3), pp.75-84. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299278.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 148 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی