برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  2 , شماره  3 ; از صفحه 50 تا صفحه 63 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي امکان توليد فيلم ضد ميکروبي زيست تخريب پذير بر پايه دکستران جهت بسته بندي مواد غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینای همدان، همدان، ایران
 
چکیده: 

هدف از پژوهش حاضر بررسي امکان توليد فيلم ضد ميکروبي زيست تخريب پذير بر پايه دکستران جهت بسته بندي مواد غذايي مي باشد. بدين منطور پس از ساخت نمونه هاي فيلم زيست تخريب پذير بر پايه دکستران حاوي کيتوزان، نيسين، استرپتومايسين و نانوذرات در مقايسه با نمونه شاهد ارزيابي شدند. بدين منظور آزمون ضخامت، ميزان جذب نور، درصد عبور نور، خواص ضد ميکروبي، نفوذپذيري به اکسيژن و نفوذپذيري به بخار آب انجام گرفت. همچنين ميزان شاخص کش آمدگي توسط دستگاه بافت سنج اندازه گيري شد. يافته هاي اين پژوهش نشان دادند در نمونه شاهد و نمونه هاي حاوي کيتوزان و نيسين رشد هاله ميکروبي مشاهده شده ولي در نمونه هاي حاوي استرپتومايسين و نانوذرات عدم رشد هاله ميکروبي مشاهده مي گردد که نانوذرات در مقايسه با استرپتومايسين بر ميکروب اثرگذارتر بوده است. با توجه به آنچه گفته شد و شرايط فيلم ها در آزمون هاي ديگر بنظر مي رسد تيمارهاي حاوي کيتوزان و نيسين از شرايط بهتري بعنوان يک فيلم برخوردار است ولي تيمارهاي حاوي نانو ذرات و استرپتومايسين اثر ضد ميکروبي کاربردتري بعنوان فيلم بر پايه دکسترين دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 117
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی