برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  69 , شماره  2 ; از صفحه 339 تا صفحه 352 .
 
عنوان مقاله: 

سيلوي ترکيبي از هالکنموم (Halocnemum strobilaceum)، کهور (Prosopis juliflora) و يونجه براي تامين علوفه دام در مناطق خشک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد فیروز آباد، دانشگاه آزاد، ایران
 
چکیده: 

هدف از انجام اين تحقيق معرفي منبع علوفه اي جديد و با ارزش از طريق ترکيب و سيلو کردن سه گونه ي يونجه، هالکنموم (Halocnemumstrobilaceum)) و ميوه کهور (Prosopis juliflor) و ارزيابي آن با استفاده از روش تجزيه تقريبي، روش توليد گاز و دام زنده مي باشد. براي انجام اين آزمايش ابتدا مقدار مناسبي از گونه هاي موردنظر جمع آوري گرديد. سپس به وسيله چاپر به ابعاد کمتر از 5 سانتيمتر خرد شدند. در ادامه هالوکنموم (H)، ميوه کهور (K)، يونجه (U) و ملاس (M) در چهار تيمار و با سه تکرار در قالب طرح آزمايشي بلوک کامل تصادفي به ترتيب به نسبت 50: 20: 20:10درصد، 50:30:10: 10 درصد، 50: 10: 30: 10 درصد و 30: 30: 30: 10 درصد بر اساس وزن ماده خشک سيلو شدند. در پايان مدت آزمايش (28 روز) ارزش علوفه اي اين ترکيبات با استفاده از روش هاي استاندارد AOAC مورد ارزيابي قرار گرفت.به منظور برآورد ميزان مصرف سيلوهاي تهيه شده از سه راس ميش نژاد قشقايي يک ساله غير شيرده با وزن 45±2.5 کيلوگرم و سه راس بز ماده نژاد توده سياه مويي يک ساله غير شيرده با وزن
30±2.5 کيلوگرم بر اساس آزمايشي به صورت طرح اسپليت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفي با سه تکرار استفاده شد. نتايج نشان داد که ترکيب M10-U20-K20-H50 و M10-U30-K10-H50 طي دوازده ساعت اوليه داراي هضم پذيري بيشتري بودند. مطالعه ارزش غذايي ترکيبات سيلو شده در اين تحقيق به روش توليد گاز نشان داد که ترکيب M10-U20-K20-H50 مقدار ماده آلي خشک، ماده آلي قابل هضم و انرژي متابوليسمي نسبتا بالاتري دارد و بيشتر موردتوجه دام هاي موردمطالعه است. پس مي توان آن را به عنوان يک ترکيب مناسب غذايي و اقتصادي پس از انجام تحقيقات تکميلي توصيه نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی