برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  2 , شماره  3 ; از صفحه 19 تا صفحه 31 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات ضد باکتريايي و ضد قارچي جدايه لاکتوباسيلوس کوريا و پاليده هاي حاصل از فازهاي مختلف رشد آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

اين پژوهش با هدف ارزيابي خاصيت ضد ميکروبي يکي از جدايه هاي لاکتيکي غالب خميرترش آرد کامل جو و همچنين پاليده هاي خام و خنثي شده حاصل از فازهاي رشد لگاريتمي و سکون آن در برابر برخي از شاخص هاي باکتريايي (اشرشيا کلي، ليستريا مونوسيتوژنز، استافيلوکوکوس اورئوس، باسيلوس سوبتيليس) و قارچي (آسپرژيلوس فلاووس، آسپرژيلوس نايجر) مواد غذايي به اجرا در آمد. پس از شناسايي جدايه لاکتيکي با استفاده از PCR داراي پرايمر اختصاصي، خاصيت ضد ميکروبي جدايه مورد نظر و پاليده هاي کشت آن به ترتيب بر اساس روش هاي انتشار در ديسک و ميکرودايلوشن (ضد باکتريايي) و همچنين کشت دو لايه و لکه گذاري اسپور (ضد قارچي) مورد مطالعه قرار گرفت. توالي يابي محصولات PCR منجر به شناسايي لاکتوباسيلوس کوريا شد که به طور معني داري (p<0.05) از خاصيت آنتاگونيستي بيشتري نسبت به ليستريا مونوسيتوژنز در مقايسه با ساير شاخص هاي باکتريايي برخوردار بود. پاليده خام حاصل از فاز رشد لگاريتمي جدايه مذکور نيز در برابر باسيلوس سوبتيليس با 59.78%، بيشترين کاهش رشد را در بين شاخص هاي باکتريايي در پي داشت. علاوه بر اين، اگر چه خاصيت ضد قارچي لاکتوباسيلوس کوريا بر عليه آسپرژيلوس نايجر و آسپرژيلوس فلاووس تفاوت معني داري (p<0.05) نداشت اما پاليده هاي حاصل از کشت آن در برابر آسپرژيلوس نايجر با گذشت زمان گرمخانه گذاري موثرتر بودند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صادقی، ع.، و کیادلیری، ف.، و خشایی، م.، و ابراهیمی، م. (1395). بررسی خصوصیات ضد باکتریایی و ضد قارچی جدایه لاکتوباسیلوس کوریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 2(3), 19-31. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299225



Vancouver : کپی

صادقی علیرضا، کیادلیری فرزانه، خشایی مریم، ابراهیمی مریم. بررسی خصوصیات ضد باکتریایی و ضد قارچی جدایه لاکتوباسیلوس کوریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1395 [cited 2021July31];2(3):19-31. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299225



IEEE : کپی

صادقی، ع.، کیادلیری، ف.، خشایی، م.، ابراهیمی، م.، 1395. بررسی خصوصیات ضد باکتریایی و ضد قارچی جدایه لاکتوباسیلوس کوریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 2(3), pp.19-31. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299225.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی