برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  23 , شماره  91 ; از صفحه 115 تا صفحه 133 .
 
عنوان مقاله: 

شناسايي عوامل ايجاد کننده ضايعات مرکبات در استان فارس با الگوسازي معادلات ساختاري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
 
چکیده: 

روند رو به افزايش ضايعات مواد غذايي يکي از مشکلات جدي در اکثر کشورها به ويژه کشورهاي درحال توسعه است. هدف اصلي مطالعه حاضر شناسايي عوامل ايجاد کننده ضايعات مرکبات در استان فارس با استفاده از تحليل عاملي اکتشافي و الگوسازي معادلات ساختاري است. اطلاعات مورد نياز از طريق نمونه گيري تصادفي و تکميل 221 پرسش نامه در بين باغداران استان فارس در سال 1392 جمع آوري شد. بر اساس نتايج تحليل عاملي اکتشافي، متغيرهاي تاثير گذار بر ضايعات مرکبات در استان فارس در قالب هفت عامل زير دسته بندي شدند: «زيرساخت هاي نامناسب»، «آفات و شرايط اقليمي»، «مديريت نامناسب مصرف نهاده هاي آب و سموم»، «مديريت نامناسب پس از برداشت»، «انبارداري و حمل نامناسب محصول»، «مديريت برداشت و عرضه» و «مديريت نامناسب مصرف نهاده هاي کود و رقم درختان». بر اساس نتايج تحليل عاملي تاييدي، تمام ضرايب متغيرهاي لحاظ شده در الگو داراي ارزش آماري است. نتايج برآورد مدل نهايي تحقيق نشان داد که متغيرهاي آفات و شرايط اقليمي، زيرساخت هاي نامناسب، انبارداري و حمل نامناسب محصول و مديريت نامناسب پس از برداشت متغيرهاي تاثير گذار بر ضايعات مرکبات در استان فارس اند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی