5 SID.ir | اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، واحد ورامين- پيشوا، دانشگاه آزاد اسلامي، ورامين، ايران
 
چکیده: 

فرآورده هاي سين بيوتيک حاوي باکتري هاي پروبيوتيک و ترکيبات پري بيوتيک هستند. اين فرآورده ها فوائد متعددي براي سلامت انسان دارند. هدف از اين تحقيق بررسي اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک بود. ترکيبات پري بيوتيک (اينولين و لاکتولوز به صورت منفرد و مخلوط) و باکتري هاي پروبيوتيک (لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس) به همراه استارتر ماست به شير 2.5% چربي جهت توليد ماست پروبيوتيک اضافه شد. طي سه هفته نگه داري در سرما، زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در ماست به طور معني داري کاهش يافت (p<0.05) در حالي که مقادير اسيديته و ويسکوزيته نمونه هاي ماست افزايش معني داري (p<0.05) پيدا کرد. آب اندازي نمونه ها (به جز نمونه شاهد که فاقد ترکيبات پري بيوتيک بود) طي نگه داري به طور معني داري (p<0.05) کاهش يافت. بيش ترين اسيديته مربوط به نمونه حاوي اينولين و نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) کم ترين آب اندازي را داشتند. بيش ترين ويسکوزيته مربوط به نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. بيش ترين زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در نمونه حاوي اينولين مشاهده شد. بنابراين افزودن ترکيبات پري بيوتيک موجب بهبود خواص فيزيکوشيميايي و بقاي باکتري هاي پروبيوتيک در ماست قالبي گرديد به طوري که در نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) تعداد باکتري هاي پروبيوتيک بالاتر از 106 cfu/ml در انتهاي دوره نگه داري بود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 110
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی