مشخصات مقاله عنوان نشریه: ميكروبيولوژي كاربردي در صنايع غذايي اطلاعات شماره: تابستان 1395 , دوره 2 , شماره 2 ; از صفحه 52 تا صفحه 60 . عنوان مقاله: اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک نویسندگان: پوراحمد رضوان*, شقاقي ميترا آدرس: * گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران چکیده: فرآورده هاي سين بيوتيک حاوي باکتري هاي پروبيوتيک و ترکيبات پري بيوتيک هستند. اين فرآورده ها فوائد متعددي براي سلامت انسان دارند. هدف از اين تحقيق بررسي اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک بود. ترکيبات پري بيوتيک (اينولين و لاکتولوز به صورت منفرد و مخلوط) و باکتري هاي پروبيوتيک (لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس) به همراه استارتر ماست به شير 2.5% چربي جهت توليد ماست پروبيوتيک اضافه شد. طي سه هفته نگه داري در سرما، زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در ماست به طور معني داري کاهش يافت (p<0.05) در حالي که مقادير اسيديته و ويسکوزيته نمونه هاي ماست افزايش معني داري (p<0.05) پيدا کرد. آب اندازي نمونه ها (به جز نمونه شاهد که فاقد ترکيبات پري بيوتيک بود) طي نگه داري به طور معني داري (p<0.05) کاهش يافت. بيش ترين اسيديته مربوط به نمونه حاوي اينولين و نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) کم ترين آب اندازي را داشتند. بيش ترين ويسکوزيته مربوط به نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. بيش ترين زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در نمونه حاوي اينولين مشاهده شد. بنابراين افزودن ترکيبات پري بيوتيک موجب بهبود خواص فيزيکوشيميايي و بقاي باکتري هاي پروبيوتيک در ماست قالبي گرديد به طوري که در نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) تعداد باکتري هاي پروبيوتيک بالاتر از 106 cfu/ml در انتهاي دوره نگه داري بود. کلید واژه: اينولين(Q2)لاکتولوز(Q2)لاکتوباسيلوس روتري(Q2)لاکتوباسيلوس رامنوزوس(Q1)ماست قالبي پروبيوتيک(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: ریزپوشانیسین بیوتیکمالتودکسترینپروبیوتیک ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس کازئي و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي پنير فتاي فراپالايش پروبيوتيکاثر ترکيبات پري بيوتيک بر روي ماست پروبيوتيک حاوي لاکتوباسيلوس کازئيارزيابي اثرات پري بيوتيکي و ويژگي هاي کيفي اينولين استخراج شده از کاسني غيربومي ايرانبررسي اثر اينولين بر خواص فيزيکوشيميايي، رئولوژيکي، حسي و زنده ماني پروبيوتيک ها در ماست منجمدتوليد و نگهداري ماست سين بيوتيک حاوي لاکتوباسيلوس کازئي مقالات همایشی مرتبط: کیک پری بیوتیککاربرد اینولین در فرمولاسیون ماست رژیمیمقایسه ی تاثیرات استارتر سنتی ماست و استارتر پروبیوتیک بر خواص حسی و کیفی ماست پروبیوتیکاستفاده از اینولین در فرمولاسیون ماست رژیمیسین بیوتیک ها و کاربرد آنها در صنایع غذایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی