نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 70 تا صفحه 80 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه خصوصيات فيزيکوشيميايي، ميکروبيولوژيکي و رئولوژيکي ماست معمولي با ماست حاوي لاکتوباسيلوس رامنوسوس و لاکتوباسيلوس پاراکازئي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
 
چکیده: 
نگهداري زيستي مواد غذايي، يکي از روش هاي جديدي است که در آن با استفاده از باکتري هاي لاکتيکي، بدون افزودن نگه دارنده هاي شيميايي، عمر نگهداري محصول افزايش يافته و حداقل فرآيند حرارتي اعمال مي شود. نمونه هاي ماست در اين تحقيق شامل نمونه ماست شاهد (حاوي لاکتوباسيلوس بولگاريکوس و استرپتوکوکوس ترموفيلوس) و نمونه هاي ماست حاوي لاکتوباسيلوس رامنوسوس و لاکتوباسيلوس پاراکازئي بودند. نمونه هاي حاصل از نظر خصوصيات فيزيکوشيميايي، محتواي اسيدلاکتيک باکتري ها و ويسکوزيته در روزهاي اول، دهم و بيست و يکم انبارداري بررسي و مقايسه شدند. شمارش و تشخيص باکتري هاي لاکتوباسيلوس بولگاريکوس و لاکتوباسيلوس رامنوسوس و لاکتوباسيلوس پاراکازئي و استرپتوکوکوس ترموفيلوس نيز انجام شد. براي تشخيص و شمارش لاکتوباسيلوس ها از محيط کشت MRS و براي استرپتو کوکوس ترموفيلوس از محيط کشت  M17استفاده شد. با توجه به نتايج، تغييرات چربي، ماده خشک و  pHقابل ملاحظه نبود اما ويسکوزيته نمونه حاوي لاکتوباسيلوس رامنوسوس و لاکتوباسيلوس پاراکازئي به طور معناداري افزايش و در مقابل سينرزيس آن کاهش يافته، همچنين تعداد استرپتو کوکسي هاي آن کاهش و لاکتوباسيلوس ها افزايش يافت (P<0.05).
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کرمی، م.، و شاهرخی، س. (1395). مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبیولوژیکی و رئولوژیکی ماست معمولی با ماست حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 2(4), 70-80. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299113



Vancouver : کپی

کرمی مصطفی، شاهرخی سروه. مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبیولوژیکی و رئولوژیکی ماست معمولی با ماست حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1395 [cited 2022May28];2(4):70-80. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299113



IEEE : کپی

کرمی، م.، شاهرخی، س.، 1395. مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, میکروبیولوژیکی و رئولوژیکی ماست معمولی با ماست حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 2(4), pp.70-80. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299113.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 188 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی