برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 45 تا صفحه 55 .
 
عنوان مقاله: 

رديابي ژن هاي ساختاري کدکننده ي انتروسين در انتروکوکوس هاي ايزوله شده از پنير سنتي کردي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

انتروسين ها، باکتريوسين هايي هستند که توسط سويه هاي انتروکوکوس توليد مي شوند. انتروسين ها تنوع زيادي داشته و هر گونه ي انتروکوکوس با توجه به محتواي ژنتيکي و محيط رشد، نوع يا انواع مختلفي از انتروسين را مي تواند توليد کند. در اين پژوهش 15 سويه باکتريايي (جنس انتروکوکوس) که توسط روش هاي مبتني بر کشت و مولکولي از پنير سنتي کردي جدا شده بودند، انتخاب گرديدند. جهت استخراج  DNAجدايه ها از کيت استخراج Genomic DNA isolation VI که مخصوص باکتري هاي گرم مثبت با ديواره سخت بود، استفاده شد. به منظور رديابي ژن هاي ساختاري کد کننده انتروسين واکنش زنجيره اي پليمراز (PCR59) انجام گرديد. نتايج نشان داد که ژن انتروسين A، با حضور در 10 مورد از 15 مورد ايزوله بيشترين فراوني را داشت و بعد از آن بيشترين فراواني به ترتيب مربوط به ژن هاي انتروسين  Pبا 9 مورد و  Bبا 8 مورد بود. اکثر جدايه هاي انتروکوکوس مورد بررسي در اين مطالعه داراي ژن هاي توليد کننده انتروسين بودند. انتروکوکوس فکاليسNRIC0112  و انتروکوکوس فکاليس SK13 داراي 5 ژن مختلف، انتروسينA ، انتروسين B، انتروسين P، انتروسين 31 و انتروسين  Xبودند. ژن انتروسين هاي  AS48, L50, 1071و KS در هيچ يک از جدايه ها يافت نشد. با اين وجود به کارگيري اين جدايه ها در فراورده هاي لبني و صنعتي مطالعات بيشتري را طلب مي کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 81
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی