برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر حلال هاي مختلف بر استخراج کاروتنوئيدهاي داراي فعاليت آنتي اکسيداني از کدو حلوايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی، پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
 
چکیده: 

کدو حلوايي از جمله محصولات کشاورزي است که عليرغم قيمت بسيار پايين، به عنوان منبع غني از انواع کاروتنوئيدها که خواص آنتي اکسيداني قابل توجهي دارند، شناخته مي شود، بر اين اساس در اين پژوهش به منظور استخراج کاروتنوئيدها از کدو حلوايي که به چهار حالت خام، پخته، خشک شده و يا پخته و خشک شده بودند، از حلال هاي مختلفي نظير هگزان، استون، اتانول، نسبت 1:1 و نسبت 1:1:1 حجمي هر يک از حلال ها استفاده شد. در ادامه خاصيت آنتي اکسيداني عصاره هاي کاروتنوئيدي حاصل شده نيز بر مبناي قدرت مهارکنندگي DPPH اندازه گيري و محاسبه گرديد. بررسي نتايج نشان داد که حلال هاي مختلف اثر معني داري بر استخراج کاروتنوئيدها از نمونه هاي مختلف کدو حلوايي داشته اند (p<0.05) به طوري که بيشترين استخراج کاروتنوئيدها با استفاده از حلال هگزان در کدوي پخته و خشک شده برابر با 16.74 ميکروگرم/ گرم حاصل گرديد که پس از آن نسبت1:1  (حجمي) از حلال هاي هگزان: استون بيشترين توانايي استخراج کاروتنوئيدها را در تمامي نمونه هاي کدو از خود نشان دادند. از لحاظ فعاليت آنتي اکسيداني نيز اثر حلال در تمامي عصاره هاي کاروتنوئيدي استحصال شده معني دار بود (p<0.05) که عصاره کدوي خام به دست آمده از نسبت 1:1 (حجمي) هگزان: استون، فعاليت مهارکنندگي DPPH قابل توجهي را از خود نشان داد (%63.14).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 169
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی