4 SID.ir | شناسايي و جداسازي قارچ هاي شکمبه گوسفند بلوچي در سيستان

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي و جداسازي قارچ هاي شکمبه گوسفند بلوچي در سيستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشکده کشاورزي دانشگاه زابل، زابل، ايران
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: براساس اطلاعات تاکنون پژوهشي براي شناسايي و جداسازي قارچ هاي بي هوازي موجود در شکمبه گوسفند بلوچي در اقليم خشک انجام نشده است. هدف: هدف از اين تحقيق، جداسازي و مطالعه ريخت شناسي ظاهري قارچ هاي بي هوازي موجود درشکمبه گوسفند بلوچي در منطقه سيستان بود. روش کار: در اين آزمايش از محيط کشت نيمه تعريف شده جهت کشت، جداسازي و خالص سازي قارچ هاي بي هوازي استفاده گرديد. نمونه برداري از محتويات جامد و مايع شکمبه 50 راس گوسفند بلوچي به صورت تصادفي در کشتارگاه زابل انجام شد و از اين نمونه ها به عنوان منبع قارچ جهت تلقيح به محيط کشت استفاده گرديد. از روش رول باتل براي خالص سازي قارچ هاي شکمبه استفاده شد. از محلول آنتي بيوتيکي (آمپي سيلين، پني سيلين، استرپتومايسين، اکسي تتراسايکلين و کلرامفنيکل) براي ممانعت از رشد باکتري هااستفاده گرديد . نمونه هاي خالص سازي پرگنه قارچ به محيط کشت منتقل و بعد از رشد به روي اسلايد شيشه اي قرار داده و با ميکروسکوپ نوري مشاهده شدند. قارچ هاي جداسازي شده همگي مونوسنتريک و داراي ريزوئيد بودند. نتايج: با توجه به ويژگي هاي ريخت شناسي، جنس هاي Neocallimastix, Piromyces و گونه هاي Piromyces communis, Piromyces minutus, Piromyces rhizinflata,Caecomyces communis در شکمبه گوسفند بلوچي شناسايي شدند. نتيجه گيري نهايي: با شناسايي اين گونه هاي قارچ در شکمبه گوسفند بلوچي، آزمايش هاي مولکولي و استخراج آنزيم براي بررسي بيشتر خصوصيات اين گونه ها در پژوهش هاي آينده توصيه مي شود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 114
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی