برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکي کيتوزان بر ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي خيار گلخانه اي رويال طي دوره نگهداري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در اين پژوهش به منظورجلوگيري از ضايعات پس از برداشت خيار گلخانه اي رويال، نمونه ها را در کيسه هاي پلاستيکي سه لايهPE/PA/PE  قرار داده و از پلي ساکاريد کيتوزان بعنوان پوشش (0-1 درصد) و تحت شرايط بسته بنديMAP  (3 و 12 درصد اکسيژن) و اتمسفر معمولي (21%) بسته بندي نموده و در دماهاي (5، 15 و 25 درجه سانتي گراد) به مدت 21 روز نگهداري شدند. درآزمايشات انجام شده تاثير اين شرايط کنترل شده در مقايسه با نمونه هاي خيار بدون پوشش و نگهداري شده در شرايط اتمسفر معمولي بر روي خواص فيزيکي و کيفي خيار در طي دوره انبار مورد بررسي قرارگرفت. ويژگي هاي مورد بررسي شامل کاهش وزن نمونه هاي خيار (%)، خواص رنگي (مولفه هايL*،a*  وb* ، سفتي بافت (نيوتن)، چروکيدگي و خواص حسي (طعم و تازگي) بود. براساس نتايج، سفتي بافت و خواص ارگانولپتيکي با افزايش دما و زمان نگهداري کاهش در حاليکه افت وزن و چروکيدگي افزايش يافت که منجر به افت کيفيت نمونه هاي خيار طي دوره نگهداري شد. همچنين افزايش پوشش کيتوزان تا 0.5 درصد منجر به حفظ ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي نمونه ها طي مدت زمان انبارداري شد ولي با افزايش بيشتر آن تا 1% کيفيت محصول نهايي کاهش نشان داد. طبق نتايج نگهداري خيار در بسته بندي MAP منجر به حفظ رنگ سبز و خواص کيفي آن نسبت به نمونه هاي فاقد بسته بندي گرديد. مقادير متغيرهاي مستقل در شرايط بهينه بسته بندي خيار شامل غلظت پوشش کيتوزان، ميزان گاز اکسيژن، زمان و دما انبارداري به ترتيب 0.5%، 8.5%، 14 روز و 9oC بدست آمد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 256
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی