برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکي کيتوزان بر ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي خيار گلخانه اي رويال طي دوره نگهداري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در اين پژوهش به منظورجلوگيري از ضايعات پس از برداشت خيار گلخانه اي رويال، نمونه ها را در کيسه هاي پلاستيکي سه لايهPE/PA/PE  قرار داده و از پلي ساکاريد کيتوزان بعنوان پوشش (0-1 درصد) و تحت شرايط بسته بنديMAP  (3 و 12 درصد اکسيژن) و اتمسفر معمولي (21%) بسته بندي نموده و در دماهاي (5، 15 و 25 درجه سانتي گراد) به مدت 21 روز نگهداري شدند. درآزمايشات انجام شده تاثير اين شرايط کنترل شده در مقايسه با نمونه هاي خيار بدون پوشش و نگهداري شده در شرايط اتمسفر معمولي بر روي خواص فيزيکي و کيفي خيار در طي دوره انبار مورد بررسي قرارگرفت. ويژگي هاي مورد بررسي شامل کاهش وزن نمونه هاي خيار (%)، خواص رنگي (مولفه هايL*،a*  وb* ، سفتي بافت (نيوتن)، چروکيدگي و خواص حسي (طعم و تازگي) بود. براساس نتايج، سفتي بافت و خواص ارگانولپتيکي با افزايش دما و زمان نگهداري کاهش در حاليکه افت وزن و چروکيدگي افزايش يافت که منجر به افت کيفيت نمونه هاي خيار طي دوره نگهداري شد. همچنين افزايش پوشش کيتوزان تا 0.5 درصد منجر به حفظ ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي نمونه ها طي مدت زمان انبارداري شد ولي با افزايش بيشتر آن تا 1% کيفيت محصول نهايي کاهش نشان داد. طبق نتايج نگهداري خيار در بسته بندي MAP منجر به حفظ رنگ سبز و خواص کيفي آن نسبت به نمونه هاي فاقد بسته بندي گرديد. مقادير متغيرهاي مستقل در شرايط بهينه بسته بندي خيار شامل غلظت پوشش کيتوزان، ميزان گاز اکسيژن، زمان و دما انبارداري به ترتيب 0.5%، 8.5%، 14 روز و 9oC بدست آمد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شهدادی ساردو، ع.، و صداقت، ن.، و تقی زاده، م.، و میلانی، ا. (1396). تاثیر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی کیتوزان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خیار گلخانه ای رویال طی دوره نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 13(2 (پیاپی 42)), 363-378. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299063



Vancouver : کپی

شهدادی ساردو علی، صداقت ناصر، تقی زاده مسعود، میلانی الناز. تاثیر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی کیتوزان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خیار گلخانه ای رویال طی دوره نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2021November28];13(2 (پیاپی 42)):363-378. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299063



IEEE : کپی

شهدادی ساردو، ع.، صداقت، ن.، تقی زاده، م.، میلانی، ا.، 1396. تاثیر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی کیتوزان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خیار گلخانه ای رویال طی دوره نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 13(2 (پیاپی 42)), pp.363-378. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299063.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 317 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی