6 SID.ir | بررسي غيرمخرب فاکتورهاي کيفي آبميوه مرکبات در خلال انبارماني با کمک پردازش تصوير

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي غيرمخرب فاکتورهاي کيفي آبميوه مرکبات در خلال انبارماني با کمک پردازش تصوير

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده مهندسي زراعي و عمران روستايي، گروه مکانيک بيوسيستم، دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان
 
چکیده: 

هدف از پژوهش حاضر تعيين بهترين ويژگي سطحي بافت (انتروپي، انرژي، همگني، تباين، همبستگي و برتري) به منظور پيشگويي فاکتورهاي کيفي آب مرکبات (pH، اسيديته، مواد جامد محلول و اسکوربيک اسيد) مي باشد. بدين منظور آب مرکبات (نارنج، پرتقال، ليموترش و نارنگي) بلافاصله پس از فرآيند پاستوريزاسيون در دماي يخچال (4 درجه سانتي گراد) براي مدت 60 روز نگهداري گرديد. در خلال انبارماني بعداز اخذ تصوير از سطح آب مرکبات مقدار pH، ويتامين ث و مواد جامد محلول در روزهاي 0، 20، 40 و 60 اندازه گيري شدند. مطابق آناليز تصوير تغييرات رنگ در طول فرآيند انبارماني توسط سه کانال رنگي L*,a*, b* نشان داد که کانال رنگي L* تغييرات زوال در آب ميوه ها را بهتر نشان مي دهد. نتايج آناليز آماري داده ها نشان داد که اسيديته و اسکوربيک اسيد در چهار نوع آب مرکبات بطور معني داري (P<0.05) طي مدت زمان نگهداري به ترتيب افزايش و کاهش يافتند. همچنين نتايج حاصل از آناليز همبستگي نشان داد از بين ويژگي هاي استخراج شده از تصاوير، انرژي نسبت به ديگر ويژگي ها با ضريب همبستگي بالاتر توانايي پيشگويي اسيديته،pH  و آسکوبيک اسيد را به خوبي دارد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی