نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

نوشيدني ليموترش فراسودمند و رژيمي، پايدارسازي و بررسي خصوصيات فيزيکوشيميايي و حسي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
 
چکیده: 
نوشيدني ليموترش با فرمولاسيون هاي مختلف حاوي شکر (0، 6 و 12 درصد)، استويا (0، 0.02 و  0.04درصد) و زانتان (0، 0.18 و 0.26 درصد) تهيه گرديد. همچنين به منظور پوشاندن پس طعم تلخ استويا، ترکيب فراسودمند اينولين به ميزان 0.5 درصد به فرمولاسيون اضافه شد. در اين تحقيق، جهت معلق کردن ذرات جامد پالپ و رسيدن به پايداري مطلوب از روش ژل مايع استفاده شد. ساختار ژل مايع، با افزودن محلول داغ هيدروکلوئيد زانتان حين هم زني به محلول نيمه رقيق شده نوشيدني ليموترش تهيه شد. رفتار جرياني و توزيع اندازه ي ذرات مورد آزمون قرار گرفت. تنش تسليم پوياي نمونه ها محاسبه گرديد و پايداري ذرات پالپ در نوشيدني ليموترش با استفاده از تعيين نيروهاي وارده بر ذره پيش بيني شد .زانتان با تاثير قابل توجه بر رفتار جرياني نوشيدني ليموترش در نرخ هاي برش پايين ويسکوزيته ي ظاهري بالايي ايجاد نمود. در نمونه هاي حاوي زانتان، تنش تسليم مشاهده شد و با روش برون يابي بر اساس مدل هرشل بالکلي مقدار آن اندازه گيري شد. محاسبات معلق سازي بر پايه ي تنش تسليم انجام شد که با نتايج مشاهده شده ي پايداري همخواني داشت. ويژگي هاي فيزيکوشيميايي (pH، اسيديته، خاکستر، بريکس و چگالي)، حسي (ظاهر و طعم) و ميکروبي نوشيدني رژيمي ليموترش مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به ويژگي هاي رئولوژيکي، خواص فيزيکوشيميايي و حسي نوشيدني ليموترش، نمونه ي حاوي 6 درصد شکر، 0.02 درصد استويا و 0.18 زانتان به عنوان بهترين فرمولاسيون انتخاب گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کارگزاری، م.، و باقری، ل.، و محمدی، ع. (1396). نوشیدنی لیموترش فراسودمند و رژیمی, پایدارسازی و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 13(2 (پیاپی 42)), 214-226. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299034



Vancouver : کپی

کارگزاری مینا، باقری لیلا، محمدی علیرضا. نوشیدنی لیموترش فراسودمند و رژیمی, پایدارسازی و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2022May26];13(2 (پیاپی 42)):214-226. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299034



IEEE : کپی

کارگزاری، م.، باقری، ل.، محمدی، ع.، 1396. نوشیدنی لیموترش فراسودمند و رژیمی, پایدارسازی و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 13(2 (پیاپی 42)), pp.214-226. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299034.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 310 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی