نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

خواص آنتي باكتريايي برخي از سوش هاي مخمري جدا شده از ريچال ايراني و فرآورده هاي لبني سنتي در ارمنستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه
 
چکیده: 
زمينه و هدف:استفاده از مواد نگهدارنده بر پايه بيو تكنولوژي و يا سوش هاي مولد اين مواد همواره مورد علاقه حوزه زيست فن آوري غذايي و يكي از آخرين راه حل هاي افزايش زمان ماندگاري از طرف مقامات بهداشتي و نظارتي مي باشد. اين مطالعه، با هدف بررسي خاصيت آنتي باكتريايي مايع رويي مخمرهاي جداشده از ريچال فرآورده لبني سنتي ايران و فرآورده هاي لبني تخميري ارمنستان انجام شد.روش بررسي: در اين مطالعه تجربي، مايع رويي يا سوپر ناتانت 77 سوش مخمري از فرآورده هاي ارمني و 12 سوش از ريچال ايراني خالص سازي شد. مواد خالص سازي شده بر سه سوش باسيلوس سوبتيلوس، باسيلوس تيورينجينسيس، سالمونلاتايفي موريوم به عنوان عاملين فساد در مواد غذايي در سه محيط كشت، در دو حالت هوازي و بي هوازي مورد آزمون قرار گرفتند. ميزان قطر هاله ايجاد شده اندازه گيري و به عنوان قدرت آنتي باكتريايي آنها گزارش شد. با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 آناليز گرديدند. روش تحليل پراش يک طرفه براي مقايسه ميانگين ها بکار برده شد. سطح معني داري کمتر از 5 درصد در نظر گرفته شد.يافته ها: از مجموع 89 سوش مخمري، سه سوش مربوط به ريچال و 9 سوش از فرآوردهاي ارمني (در كل 13.5 درصد)، خاصيت آنتي باكتريايي از خود نشان دادند. سوش هاي T86 از مخمرهاي ارمني و FA1(25) از ريچال در تمام شرايط هوازي و بي هوازي در سه نوع محيط كشت، داراي قطر هاله بيشتر و در نتيجه خاصيت آنتي باكتريايي قوي تري داشتند. در مقايسه ميانگين قطر هاله هاي ايجادي بر سه عامل فساد، سوش هاي ريچال اختلاف معني داري داشتند (p<0.05). بالاترين اثر بر باسيلوس سوبتيلوس و پايين ترين اثر بر سالمونلا تايفي موريوم مشاهده شد.بحث: با توجه به قدرت آنتي باكتريايي سوش ها مخمري جدا شده بر باكتريهاي هاي عامل فساد در شرايط بي هوازي و هوازي بود. بنابراين، با اضافه كردن متابوليت و يا خود اين مخمرها به مواد غذايي به عنوان نگهدارنده طبيعي، مي توان فرآورده اي عملگر و سينبيوتيك را به صنعت غذا معرفي كرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کریم پور، ف.، و رضوی، س.، و نوبارتخرونی، ف. (1395). خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش, 21(6 (پی در پی 113)), 552-562. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298989



Vancouver : کپی

کریم پور فرزاد، رضوی سیدهادی، نوبارتخرونی فلورا. خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش. 1395 [cited 2022May23];21(6 (پی در پی 113)):552-562. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298989



IEEE : کپی

کریم پور، ف.، رضوی، س.، نوبارتخرونی، ف.، 1395. خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش, [online] 21(6 (پی در پی 113)), pp.552-562. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298989.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 126 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی